En Sıcak Konular

Bu da Karaciç'in sevgilisi

25 Temmuz 2008 11:40 tsi
Bu da Karaciç'in sevgilisi 
Karaciç'in gizlendiği 13 yıldaki yaşamı herkesi şaşkına çevirdi. Barlarda şarkı söyleyip bir de sevgili edinmiş. İşte o sevgili.

Savaş suçundan Lahey’de yargılanacak Bosnalı Sırp lider Radovan Karaciç’in Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yakalanmasının ardından 13 yıldır sürdürdüğü ‘ikinci yaşam’ tam manasıyla ortalığa saçıldı.

Sırp polisi, Karaciç’in kendisini siyasi bir liderden ‘sağlıklı yaşam gurusu’na çeviren ‘Dr. Dragan David Dabiç’ sahte kimliğini nasıl olup da edindiğinin peşine düşerken, 63 yaşındaki Sırp liderin yaptıkları herkesi şoke ediyor.

Zira Sırp lideri 1993’te ablukaya aldığı Saraybosna’da bir keskin nişancı ateşinde ölen ‘Dabiç’ adlı bir sivil yahut askere ait olduğu söylenen kimlikle hayli hareketli bir hayat sürdürmüş. Luda Kuca (Tımarhane) adlı barda şarkılar söyleyip kırmızı şarap devirmekle kalmamış, kendine bir sevgili bile edinmiş.

‘Bir aziz ya da peygamber’
Nostaljik milliyetçilerin toplanma yeri olup Karaciç’in yanı sıra eski Yugoslavya ve Sırbistan-Karadağ lideri Slobodan Miloseviç, eski vekil Vojislav Seselj, Bosnalı milis komutanı Ratko Mladiç’in portrelerinin asılı olduğu bara, Sırp liderin ilk gelişini sahibi Misko Koviyaniç şöyle anlatıyor: “Gusle (Slav enstrümanı) çalıyorduk, bizi duyunca duraladı. Davet ettik, müzisyenlerle oturdu, Gusle çalıp şarkı söyledi. Kafasını kaldırdığında duvarda kendi resmini gördü. O gece sabaha dek barda kaldı. Ardından müdavim oldu. Gizemliydi. Bir aziz, peygamber ve rahip gibiydi.”

Gusleyi çalan Raso Vuciniç adlı genç de ekledi: “Siyah şapka ve siyah ceket giymişti. Eşikte durmuş dinliyordu. Bana ‘Gençler Sırp halkının hazinesidir. Gusle ile söyle, Sırp geleneklerini anlat, şerefimizi yükselt’ dedi. Tuhaf görünebilir ama o yaşayan azizdi.”

EŞİ YALNIZ O SEVGİLİ EDİNMİŞ

Eşini Bosna’nın Pale kentinde bırakan Karaciç gönül işlerini de ihmal etmemiş. Birlikte yaşadığı 50 yaşlarında kadının kimliği adeta sır. Karaciç sevgilisini mahale sakinlerine ‘Mila’ diye tanıtmış. Komşusu Dragan Graovaç, ilk kez sekiz hafta önce apartmana gelip giden Mila’yla ilgili “Hep ‘merhaba’ derdi. Eğitimli kadın izlenimini veriyordu, güzel giyiniyordu” dedi. Karaciç, Mila ile markete uğrayıp meyve, az yağlı yoğurt ve şişe suyu alırmış.

UYDURDUĞU AİLE HİKAYESİ
Sırp lider bir de aile hikâyesi uydurmuş. Yaşadığı ‘Yeni Belgrad’ semtindeki Yuri Gagarin caddesinde 267 nolu apartmanın üçüncü katında kiraladığı 19 nolu dairenin duvarına basketbol takımı LA Lakers’ın formasını giyinmiş dört erkek çocuğun fotoğrafını çerçeveletip asmış. Karaciç’in alternatif tıp çalışmalarının pazarlandığı internet sitesini yaptırdığı Zoran Pavloviç, bu resmi sorunca “Ailem Amerika’da. Bunlar da torunlarım” demiş. Mahallede herkesin tanıdığı Karaciç’in çocuklar nezdindeki lakabı ise ‘Noel Baba’

internet haber



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,029 µs