En Sıcak Konular

Bahçeli'nin başdanışmanı konuştu

25 Temmuz 2008 11:36 tsi
MHP lideri Bahçeli'nin başdanışmanı Bilgin, Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonun ülkenin geleceği açısından umut verici olduğunu söyledi.

Bahçeli'nin danışmanı: Yargı, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkıyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vedat Bilgin, Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonun ülkenin geleceği açısından umut verici olduğunu söyledi.

Gelinen noktanın demokrasi açısından sevindirici olduğuna işaret eden Bilgin, Türk yargısının takındığı tutumu övdü. Bilgin, şunları söyledi: "Türk yargısı demokrasiye sahip çıkıyor. Demokrasiyi kesintiye uğratmak isteyen gayri meşru yapılara karşı mücadele, demokrasi ve geleceği inşa etme çabasıdır. Bunu toplumsal olarak ilk kez yaşıyoruz."

Doç. Dr. Vedat Bilgin, kendilerine 'Ergenekon' adını veren yapının illegal örgütlenme olduğunu söylerken bu yapının 'milliyetçilik'le ilgisi olmadığının altını çizdi. Bilgin, Ergenekon yapılanmasının 'ulusalcılık' adı altında 'Baasçı'lık yaptığını öne sürdü. Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in partisinin adı olan 'Baas'tı. 'Baasçılık' bu partinin demokrasi dışı, otokratik ideolojisi olarak biliniyor. Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyen yabancı servislerin her zaman böyle yapılara destek olduğunu söyleyen Bilgin, bu anlayışın demokrasi ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını söyledi. Bilgin, şöyle konuştu: "Bu tür gayri meşru yapılar ideolojik kaynak olarak ulusalcılık adı altında Baasçılıktan besleniyor. Baasçı ideolojiyi bütün argümanlarıyla tasfiye etmek, teşhir etmek ve bu anlayışla mücadele etmek gerekiyor."

Susurluk skandalı ortaya çıkınca en büyük tepki medya ve sivil toplumdan gelmişti. Ergenekon soruşturmasında ise farklı bir durum dikkat çekiyor. Susurluk'a keskin bir şekilde karşı çıkan çevreler Ergenekon operasyonuna destek vermiyor. Bazı çevrelerde 'sulandırma' gayretleri de dikkat çekiyor. Vedat Bilgin'e göre Susurluk ile Ergenekon'da farklı tavır gösteren çevreler suçluluk psikolojisi yaşıyor. Özellikle sol düşüncenin kendini sorgulaması gerektiğini ifade eden Bilgin, şöyle devam etti: "Bu çevreler kendi zihin dünyalarını Ergenekon'la ortaya saçılan iddia ve açıklamalarda gördükleri için suçluluk psikolojisi ile hareket ediyor. Ulusalcılık etiketi altındaki siyasi gruplar bu tür suç örgütlerine karşı tavır alamıyor."

Ömer Şahin/ZAMAN



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs