En Sıcak Konular

Obama'ya bomba!

25 Temmuz 2008 10:47 tsi
Obama'ya bomba! Ortadoğu gezisinde yoğun ilgi gören ABD'li başkan adayı Obama, Avrupa turunun ilk ayağı Almanya'da adeta başkan gibi karşılandı. Berlin'de Merkel'le görüşen Obama'nın kaldığı otelde yaşanan bomba paniği ziyarete gölge düşürdü.

Başkent Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşen Obama 1 saatlik görüşmenin ardından dün akşam kalacağı Adlon Hotel'e geçti. Obama'nın otele gelişinden kısa bir süre önce, bir taksi şoförü tarafından bırakılan şüpheli paket nedeniyle otelin lobisi boşaltıldı. Polis köpekleriyle yapılan inceleme sonucunda pakette sadece kitapların bulunduğu ortaya çıktı.

BİRLİK ZAMANI

ABD'nin Demokrat Partili başkan adayı Barack Obama, Almanya'nın başkenti Berlin'de halka hitaben yaptığı konuşmada, 21. yüzyılda ortaya çıkan tehditlere karşı ABD ve Avrupa'nın birlik olması çağrısında bulundu.

Obama, Zafer Anıtı'nın (Siegessaeule) önünde toplanan yaklaşık 100 bin kişiye hitaben yaptığı konuşmada, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra 60 yıl önce Batı Berlin'i eski SSCB'nin kuşatmasından kurtarmak amacıyla kurulan hava köprüsünün ABD ve Almanya arasında bir ortaklık başlattığını belirterek, ''20. yüzyıl bize kaderimizin ortak olduğunu gösterdi'' dedi.

Berlinlilerin o ''karanlık dönemde'' bile pes etmediklerini, bu nedenle özgürlük hayalini iyi bildiklerini ifade eden Obama, 60 yıl önce başlayan ortaklığın 21. yüzyılda yeni tehlikelerle karşı karşıya bulunduğunu, tüm bu sorunların çözülmesi için birlik içinde hareket edilmesi gerektiğini, günümüzde hiçbir ülkenin tek başına bu sorunları çözebilecek durumda olmadığını söyledi.

Dünyada yaşanan terör olaylarına, açlık ve sefalete, Orta Doğu sorununa dikkati çeken Obama, ''Bu nedenle bölünmeye hakkımız yok. Birlik içinde olmalıyız'' dedi.

ajanslar



Bu haber 278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs