En Sıcak Konular

TSK'ya milli uydu aktarıcısı

25 Temmuz 2008 10:44 tsi
Aselsan ve Bilkent Üniversitesi'nin "İşlemsel EHF Uydu Aktarıcısı ve Test Ortamı Geliştirilmesi Projesi" ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, yüksek frekanslarda ve güvenli uydu haberleşmesi ihtiyacı karşılanacak.

Dünyada sadece Amerika Birleşik Devletleri'nin uydularında işlemsel EHF (Extremly High Frequency) kullanılıyor.

Aselsan'dan yapılan açıklamaya göre, İşlemsel EHF Uydu Aktarıcısının, TSK'nın ihtiyacı kapsamında haberleşme uydularında kullanılması hedefleniyor. Aselsan, proje kapsamında işlemsel uydu aktarıcısı ile anteninin tasarımını ve üretiminin yanı sıra fonksiyonel testlerinin gerçekleştirilmesi için gerekli bir test ortamı geliştirecek ve üretecek.

Ayrıca üretimi tamamlanan birimlerin uydu platformlarında kullanımı için gerekli tüm kalifikasyon testlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan test altyapısı da proje kapsamında oluşturulacak.

Proje, Türkiye'nin ileride ihtiyaç duyacağı haberleşme uydularında yer alacak diğer tüm aktarıcıların da milli olarak üretilmesi için çok önemli bir bilgi birikimi ve altyapı sağlayacak.

Dünyada sadece Amerika Birleşik Devletleri'nin uydularında işlemsel EHF (Extremly High Frequency) kullanılıyor ve konu ile ilgili bilgi alışverişinde ciddi sınırlamalar bulunuyor. TÜBİTAK destekli olarak ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek proje ile teknoloji transferi ile kazanılması mümkün olmayan bir alanda özgün çözümler üretilecek.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi arasında 4 Haziran 2008 tarihinde imzalanan "İşlemsel EHF Uydu Aktarıcısı ve Test Ortamı Geliştirilmesi Projesi" dün düzenlenen tören ile hayata geçirildi.

haber7



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,700 µs