En Sıcak Konular

Çarşamba cinayetlerini kim işledi?

25 Temmuz 2008 10:21 tsi
Çarşamba cinayetlerini kim işledi? Ergenekon terör örgütünün Çarşamba cemaatine sızmaya çalıştığına dair ses kayıtlarının çıkması akıllara yeni bir soruyu getirdi: Cemaatin önde gelen iki ismini Ergenekoncular mı öldürdü?

Ergenekon terör örgütü üyelerinin değişik kurum ve kuruluşlara sızmaya çalıştıkları yapılan operasyonlarda ele geçirilen belgelerle ortaya çıkmaya başladı. Son olarak da Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Kuvvayi Milliye Derneği Üyesi Erol Ölmez'in aynı dernekten arkadaşı Kahraman Şahin'le yaptığı ve Çarşamba cemaatine sızmaya çalıştığına dair telefon konuşması kayıtları ele geçirildi.

SÖYLENTİLER GERÇEK OLDU

Ergenekon operasyonunun başlamasıyla birlikte örgütün Çarşamba cemaati başta olmak üzere bazı cemaatlere sızmaya çalıştıkları söylentileri ele geçirilen telefon görüşmeleriyle somut hale geldi. Ergenekon'dan tutuklu bulunan Ölmez, yaptığı konuşmada Çarşamba'da 'sabah 8 akşam 8' mesai yaptığını söylüyor. Ses kayıtlarından Özmez'in bölgede yadırganmamak için sakal bırakıp, oruçlu görünmeye çalıştığı da görülüyor.

CİNAYETLER ERGENEKON İŞİ Mİ?

Çarşamba cemaatine sızmaya yönelik ortaya çıkan yeni ses kayıtlarıyla akıllara, "Çarşamba cinayetlerini Ergenekon terör örgütü mü işledi?" sorusunu getiriyor.

Çarşamba'da önce 17 Mayıs 1998'de Mahmut Ustaosmanoğlu'nun damadı Fatih Çukurbostan Camii imamı Hızır Ali Muratoğlu Ufuk Salih Hantal isimli cübbeli sarıklı bir kişi tarafından öldürüldü. Emniyet birimlerinin silahta yaptığı balistik inceleme de Hantal'ın daha önce de bir kişiyi aynı silahla öldürdüğü ve bir kişiyi de ağır yaraladığı ortaya çıkıyor. Hızır Ali Muratoğlu'nun Mahmut Hoca'nın yerine geçebileceği tahminleri yapılıyordu.

BAYRAM ALİ ÖZTÜRK ÖLDÜRÜLDÜ

Mahmut Hoca'nın damanın vurulmasının ardından cemaatte ikinci büyük suikast yapıldı. 3 Eylül 2006'da yine Mahmut Hoca'nın yerine geçmesine kesin gözüyle bakılan ve cemaat içerisinde 'ayaklı kütüphane' olarak bilinen Bayram Ali Öztürk vaaz verdiği camide bıçaklanarak öldürüldü. Cinayeti işleyen Mustafa Erdal'ın da sakallı, sarıklı ve cübbeli olması dikkat çekmişti. Her iki cinayette medyada, "Çarşamba cemaatinde iç hesaplaşma" şeklinde verilmişti.

ÖRGÜT ELEMANLARININ ÖNÜNÜ AÇMA GİRİŞİMİ

Çarşamba cemaatine yönelik işlenen her iki cinayetin de arkasında Ergenekon terör örgütünün olduğu iddia ediliyor. Cemaate sızmak isteyen örgütün Cemaatin önde gelen iki ismini öldürerek kendi elemanlarının önünü açmaya çalıştığı söyleniyor.

8 Sütun



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,998 µs