bomba iddialar! | " /> bomba iddialar! | "/>

En Sıcak Konular

Şamil Tayyar'dan bomba iddialar!

25 Temmuz 2008 09:27 tsi
Şamil Tayyar'dan bomba iddialar! Gazeteci Şamil Tayyar'ın yakında çıkacak kitabında gündeme bomba gibi düşecek iddialar var. İşte Tayyar'ın iddiaları...

İşte İDDİA:1

Ergenekon operasyonu AKP'ye uzandı mı?

Ergenekon, devletin içinde derin yapı. Bu derin yapıların, başarıya ulaşmak için devlet erkini kullanan kurumlardan biri olarak hükümeti de etki altına almak istemesi doğaldır.Yıllarca böyle olmuştur, bugün de devam etmektedir. AKP içinde Ergenekon ile ilintili veya baskısından etkilenmiş 20 civarında eski-yeni milletvekilinden sözedebiliriz. Mesela Abdullatif Şener ve Turhan Çömez'in parti yönetimiyle ters düşmesinde, Ergenekon'un oluşturduğu korku iklimi doğrudan veya dolaylı etki yaratmış olabilir.

20 vekilin akibeti ne oldu?

Bunların bir kısmı 22 Temmuz milletvekili aday listesi oluşturulurken elendi, sınırlı sayıda da olsa bir kısmı hala parti içinde, potansiyel hizip olarak bir kenarda duruyor.

İşte İDDİA:2

Temmuz öncesinde bazı emekli generaller görüştükleri milletvekillerine 22 Temmuz'dan önce "Eğer AKP tek başına iktidara gelirse darbe olur" dediler.

'Baskı' ve 'etkilenme' konusunu biraz açabilir misiniz?

Baskı aracı olarak kullanılan, ağırlıklı olarak darbe korkusudur. Bazı emekli generaller, görüştükleri milletvekillerine sürekli bu motifi işlediler. 22 Temmuz'dan önce "Eğer AKP tek başına iktidara gelirse darbe olur" dediler. Darbe endişesiyle adaylık başvurusu yapmayanlar bile oldu. Şu anda darbe korkusuna kapılan AKP'li milletvekili sayısı az değildir. Kapatma davasının sonucuna göre saflaşma biraz daha belirgineleşebilir.

İşte İDDİA:3

MÜSTEŞAR 'KASIRGA'YA YAKALANDI

Kabineden birinin Ergenekon bağlantısı var mıydı?

Bu iddialar gündeme geldiğinde, kamuoyundaki yaygın kanaate göre şüpheli Cemil Çiçek'ti. Bu yanılsamaya yol açan gelişme, 22 Temmuz'dan önce yasa gereği seçime doğru Çiçek'in yerine gelen ve geçici süreyle Adalet Bakanlığı koltuğuna oturan Müsteşar Fahri Kasırga ile ilgili iddialardır. Kasırga'nın Ergenekon şüphelilerinden Veli Küçük ile geçmişte hukukunun olduğu ve kendisinden övgüyle sözettiği, Savcı Zekeriya Öz'ü soruşturmadan almaya çalıştığı iddiaları hükümetin kulağına kadar geldi. Bu iddilar doğru olmayabilir ama hükümetin içinde güvensizlik yarattı. Sanıyorum, müsteşarın görevden alınması için Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in teşebbüsleri oldu. Bildiğim kadarıyla müsteşar, 2009 Şubat ayına kadar görevde kalmak için süre istemiş.. Ama yaşanan gelişmeler bu süreci kısalttı. Kasırga, 18 Temmuz'da görevden alındı. Yerine Ahmet Karaman atandı.

İşte İDDİA:4

Z. Öz'ü görevden alacakmış

Gazeteci-Yazar Şamil Tayyar son kitabında yine şok bir iddiaya yer verdi. Tayyar'a göre 18 Temmuz'da görevden alınan Adalet Bakanı Müsteşarı Fahri Kasırga'nın geçmişte Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Veli Küçük ile geçmişte iyi bir hukuku vardı. Fahri Kasırga yine Şamil Tayyar'ın iddiasına göre Veli Küçük'le ilgili teknik takip sırasında yakalanmış ve bu iddia böyle şekillenmiş...

Şamil Tayyar'ın asıl bomba iddiası ise şu: Ergenekon soruşturmasını yürüten ve bu süreçte pek çok eleştiriye maruz kalan Savcı Zekeriya Öz, eski Müsteşar Fahri Kasırga tarafından Ergenekon soruşturmasından alınmaya çalışılmış.

İşte İDDİA:5

'9 Mart Cuntası Hortladı'

"12 Mart muhtırası ile tasfiye edilen 9 Mart Cuntası'nın bugün AKP iktidarı döneminde Ergenekon ile hortlatıldı."

Ergenekon'un darbelerle bağlantısı var mı?

12 Mart muhtıra ile tasfiye edilen 9 Mart Cuntası'nın bugün AKP iktidarı döneminde Ergenekon ile hortlatıldığını söylemek mümkün. O tarihlerde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Gürler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Muhsin Batur, Doğan Avcıoğlu ve 27 Mayısçı Cemal Madanoğlu önderliğindeki 9 Mart Cuntası'ndan son anda desteğini çekerek çökmesine yol açmıştı. Teşbihte hata olmaz, bugün Genelkurmay Başkanı Orgenral Yaşar Büyükanıt ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon'a destek vermeyerek çöküşün zeminini hazırladı.

stratejikboyut



Bu haber 2,869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,814 µs