Çarşamba'ya sızma girişimi! | " /> Çarşamba'ya sızma girişimi! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un Çarşamba'ya sızma girişimi!

25 Temmuz 2008 08:03 tsi
Ergenekon'un Çarşamba'ya sızma girişimi! Ergenekon terör örgütünün kaos oluşturmak için toplumun farklı kesimlerine sızma planları yaptığı ortaya çıktı. Bu konudaki en somut örneklerden biri soruşturma kapsamındaki teknik takibe takıldı.

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Erol Ölmez'in, Kuvvai Milliye Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Görüm'ün yardımcısı ile yaptığı telefon görüşmesi ilginç bir girişimi ortaya çıkardı. Ölmez, Çarşamba'daki İsmailağa cemaatine sızmaya çalıştığını anlatırken, "Soktunuz bizi, nöbete devam." diyor. Karşıdaki isim uyarıyor: "Görevini tam yap." 
 
Ergenekon terör örgütünün kaos oluşturmak için toplumun farklı kesimlerine sızma planları yaptığı ortaya çıktı. Bu konudaki en somut örneklerden biri soruşturma kapsamındaki teknik takibe takıldı. Savcılığın talimatıyla telefon dinlemesi yapan güvenlik güçleri, Ergenekon terör örgütüne mensup bazı kişilerin İstanbul Çarşamba'daki İsmailağa Cemaati'ne sızma girişiminde bulunduğunu tespit etti. Halen tutuklu bulunan Kuvvai Milliye Derneği üyesi Erol Ölmez'in, aynı dernekten arkadaşı Kahraman Şahin'le yaptığı konuşma, mütedeyyin kitleler üzerinde oynanmak istenen oyunun boyutunu gözler önüne seriyor. Talimat üzerine şalvar ve cübbe giyerek Çarşamba'ya gittiğini anlatan Ölmez, bölgede 'sabah 8 akşam 8' mesai yaptığını anlatıyor. Çevredeki insanlar tarafından yadırganmamak için sakal bırakan Ölmez, oruçlu görünmek için de azamî gayret sarf etmiş. Görevini en iyi şekilde yerine getirmesini isteyen arkadaşı Kahraman Şahin ise Kuvvai Milliye Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Görüm'ü kastederek, "İmam Hüseyin de bıraktı." diyor. Ölmez ve Şahin, buluşma yeri için de "Karargâhta görüşürüz." şifresini kullanıyor.


Kuvvai Milliye Derneği, genel başkanları emekli Albay Fikri Karadağ silah üzerine yemin ettirmesiyle gündeme gelmişti. Ergenekon operasyonu kapsamında Ocak 2008'de tutuklanan Erol Ölmez'in telefonla görüştüğü kişi; Kuvvai Milliye Genel Sekreteri Hüseyin Görüm'ün yardımcısı Kahraman Şahin. Savcılığa yaptığı başvuruda 'hafıza kaybı olduğunu' ileri süren Ölmez, telefon görüşmelerinde kendisini 'Kıdemli Binbaşı Erolhan Ejderoğlu' olarak tanıtıyor. Savcılıktaki ifadesinde Kahraman Şahin'le yaptığı konuşmayı ise şöyle izah ediyor: "Fatih Çarşamba semtinde Murat...? İsimli arkadaşımın yanında misafir olarak kalıyordum. Kahraman Şahin beni aradı. Bu şahsa Fatih'te kaldığımı, semtin Çarşaflı cübbeli şahıslar çok olduğu için mollaların arasında kaldığımı söyledim. Görüşmede geçen akşam sekiz- sabah sekiz nöbetteyim sözü ile Zeytin satıcılığı yaptığımı söyledim. Şahıs da bana görevini yerine getir, görevine devam et dedi. Ben de görüşme esnasında Fatih semtinde olduğum için sakal bıraktığımı ve molla olduğumu söyledim. Yoksa herhangi bir şekilde Fatih semtinde istihbarat toplamak amaçlı bulunmadım. Böyle bir olay yoktur. Fatih semtinde gidecek yerim olmadığı için Murat..? isimli açık adresini bilmediğim arkadaşımın ikametinde kaldım ve bu semtte ticaret ile uğraştım."

'Post modern darbe' olarak tarihe geçen 28 Şubat döneminde de benzer senaryolar uygulanmıştı. Kamuoyunda 'Travestiler Kraliçesi' olarak anılan 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu, JİTEM'in yayın organında 8 ay boyunca istihbarat çalışmaları yaptığını, tesettüre girerek Kalkancı tarikatını incelemeye aldığını açıklamıştı. Ergenekon'un İBDA-C ile ittifak yapmak için 2003'te görüşme yaptığı ve bir dizi anlaşma teklif ettiği ortaya çıkmıştı.


İşte skandal konuşma

- Kahraman Şahin: Neredesin?

- Erol Ölmez: Taksim'e geçiyorum. Ordan da Çarşamba'ya geççem. İftardan sonra akşam 8, sabah 8 nöbete devam yani. Sen ne yapıyorsun ne var, ne yok?

- Erol Ölmez: Biz de molların arasına takıldık. Girdik işte ne yapalım. Soktunuz bizi o taraf Çarşamba'ya.

- Kahraman Şahin: Hayırlısı olsun kardeşim , görevini tam yerine getir.

- Erol Ölmez: Görevi getiriyoruz, ne var ne yok? Ne yapıyorsun?

- Kahraman Şahin: Kartal'dayım. İşim var öyle. Görülmüyorsun hiç?

- Erol Ölmez: Yarın karargaha geliyorum. Ne yapıyon? Oruçlu musun?

- Kahraman Şahin: Yok değilim.

- Erol Ölmez: Yok ben tutarım. Ben hoca adamım biliyorsun. Sakal bıraktım. Molla oldum ben de.

- Kahraman Şahin: İmam Hüseyin de bıraktı (Kuvvai Milliye Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Görüm). Yarın geldiğinde görüşürüz.


Konya operasyonu 19 aylık takibin ardından yapılmış

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağ-lı Terörle Mücadele Şubesi ekip-leri tarafından önceki gün 5 il- de eşzamanlı yapılan baskınlar-da gözaltına alınan 26 kişinin sorgusuna başlandı. Bu kapsamda emniyette görevli rütbeli personelin izinleri soruşturma sonuçlanıncaya kadar iptal edildi. 'Hükümeti yıkmak', 'kaos ortamı oluşturmak', 'yasadışı örgüte üye olmak' ve 'isyana teşvik'le suçlanan zanlıların Ergenekon'la bağlantıları araştırılıyor. Operasyonun 19 ay süren teknik takibin ardından gerçekleştiği öğrenilirken, Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, "Bu bir terör örgütü operasyonudur. Sorgunun ardından her şey ortaya çıkacak." dedi.

Ergenekon terör örgütü soruşturması ile ilintili olduğu belirtilen operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre, operasyon Konya'da Milli Çözüm Dergisi etrafında toplanan bir grubun, Saadet Partisi il yönetimini ele geçirmek istemesiyle başladı. Milli Çözümcüler, Konya İl Teşkilatı ve Gençlik Kolları Teşkilatı'nın görevden alınması için genel merkeze baskı yaptı. SP İl Yönetimi, 2007'de Milli Çözümcüler için 'Bunlar bizden değil' diye yazılı açıklama yaptı. Bundan sonra derginin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül, İşçi Partililer ile birlikte hareket ederek SP yönetimini eleştirdi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada mahkemeden telefon dinleme izni alınarak takibe alındı. Konya emniyeti, 19 aylık teknik takibin ardından Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nden aldığı izinle, önceki gün sabaha karşı yaptığı operasyonla Konya'da 12, İstanbul'da 11, Elazığ'da 1, Kocaeli'nde 1, Mersin'de 1 kişiyi gözaltına aldı. İşçi Partisi milletvekili adayı emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Uçkun Geray, Ulusal Kanal Akdeniz Temsilcisi Yusuf Buldu, Ulusal Kanal Reklam Müdürü Nuran Gökdemir, Bayram Yönem ve Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Müdürü Ahmet Akgül ile birlikte 26 kişiyi gözaltına aldı. Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada gözaltına alınanların Ergenekon terör örgütüyle bağlantılarının araştırıldığı açıklamasında bulundu. Gözaltına alınan zanlılar geceyi TEM'de geçirdikten sonra dün sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçirildi. Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Müdürü Yusuf Buldu, hastane çıkışında, "ABD ve İsrail'e karşı olmak Ergenekonculuksa tüm Türkiye'yi hapishaneye çevirsinler." diye bağırdı. Konya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, soruşturmanın Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüleceğini bildirdi.

zaman
 



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,260 µs