En Sıcak Konular

Konya operasyonunda 8 kişi salıverildi

24 Temmuz 2008 23:14 tsi
Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 8'i serbest bırakıldı.

Operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden Ulusal Kanal Reklam Koordinatörü Nuran Gökdemir (47), Milli Çözüm Dergisi Yazarı Mevlüt Songur (27), Mehmet Adlandıgil (25), Ali Aykut Akdağ (31), Tankut Alp Altınsoy (27), Vicdan Uçarer (27), Ahmet Tarım (27), Mehmet Sıtmapınar (26) serbest bırakıldı.
 
Ulusal Kanal Reklam Koordinatörü Nuran Gökdemir, Konya Numune Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'nden serbest bırakılırken, diğer gözaltına bulunan sanıklar Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra serbest bırakıldı.
 
Konya Numune Hastanesi getirilen basına görünmemek için hastanenin çeşitli kapılarından ayrıldı.
 
Ulusal Kanal Reklam Koordinatörü Nuran Gökdemir de serbest bırakıldıktan sonra Konya İşçi Partisi Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantı sırasında duvarda asılı olan Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu tablonun yerinden çıkarak düşmesi dikkat çekti. Gözaltında bulunan Prof.Dr. Ahmet Uçkun Geray'ın eşi Hamiyet Geray ve Nuran Gökdemir tabloyu tutmaya çalıştı.
 
Düşen tabloyu kaldıran Geray ve Gökdemir, tabloyu panoya koyduktan sonra toplantıya devam etti.
 
Ergenekon Terör Örgütü kapsamında gözaltına alındığını belirten Gökdemir "Ben sadece Ulusal Kanal'a yardım ve yeni alınacak bilgisiyar için Ahmet Akgül'den para yardımı istedim. Bu yüzden gözaltına alındım. "Neden ve niçin para istediniz?" gibi sorulara muhattap oldum"dedi.
 
Yaklaşık 36 saat sonra serbest kalan Gökdemir, "Bu sorgulamada sanırım 7'inci dalga Konya ayağı şeklinde gelişti. Bir kez daha gördük ki. 'Ergenekon' bir safsatadır. Amaç Türkiye'de milli güçleri dağıtmak, parçalamak etkisiz kılmaktır" diye konuştu.
 
Ulusal Kanal'da çalışan bir kişi olduğunu vurgulayan Gökdemir, "Ben Ulusal Kanal reklam müdürüyüm. Orda bir çalışanım. Bilgisayarlarımız alındı götürüldü. Çevremizdeki arkadaşlardan herkesten, özellikle kullanılmış, kullanılmamış, bilgisiyar yada bilgisayar alımı için mali katkı istedik. Bunun için gözaltına alındım" dedi.
 
Halen gözaltına tutulan Prof. Dr. Ahmet Uçkun Geray'ın eşi Hamiyet Geray da, eşinin sağlık sorununun bulunmadığını, iyi haberini en kısa zamanda kendilerine gelmesini beklediklerini söyledi.
 
Soruşturma Adana'da yürütülecek
 
Bu arada, 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların soruşturmasının, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adana'da yürütüleceği açıklandı.
 
Konya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Özdemir, operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı ve "23 Temmuz 2008 tarihinde gözaltına alınan 26 kişinin soruşturması, bu soruşturmayı başlatan ve bu kapsamdaki suçlara bakmakla görevli ve yetkili bulunan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adana'da yürütülecektir" dedi.
 
Yönetmen Halis Yavuz Işıklar da gözaltında
 
Bu arada yönetmen Halis Yavuz Işıklar'ın, tatiliçin eşiyle bulunduğu Çanakkale'de gözaltına alındığı öğrenildi. "Ergenekon" Soruşturması kapsamında gözaltına alındığı belirtilen Işıklar'ın İstanbul'a götürüldüğü kaydedildi.

cnnturk



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,922 µs