En Sıcak Konular

Alman dağcılar neler yaşadı?

24 Temmuz 2008 16:27 tsi
Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı Alman dağcılar, kaçırma anını ve bu süre içinde neler yaşadıklarını anlattılar.

Ağrı Dağı'nda terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve serbest kaldıktan sonra ülkelerine dönen Alman dağcılar, Almanya'daki basın yayın organlarına yaşadıklarıyla ilgili demeç verdi.

Dağcı Lars Holger Reime (33), "Süddeutsche Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada, kaçırılma anını, "Bazılarının gözünden hemen yaşlar aktı. Ben en arkada duruyordum, titriyordum, kızımı ve eşimi düşündüm" şeklinde anlattı.

Özellikle kaçırıldıktan sonraki ilk gece çok uzun bir mesafe koştuklarını ifade eden Reime, "Sürekli içimizden biri takılıp düşüyordu. Bir anda, bacağım kırılsa ne olacağını düşündüm. Beni sedyede taşıyacak halleri yok diye düşündüm" dedi.

"Çoban çocuğa teslim edildik"

Bir çoban çocuğa teslim edildiklerini ve bu çocuğun kendilerini ovaya indirdiğini kaydeden Reime, ilk kez, Türk polislerinin kendilerine soru sorarken Almanya Suç Dairesi'nden (BKA) iki görevliyle karşılaştıklarında kendini gerçekten güvende hissettiğini sözlerine ekledi.

Kaçırıldıktan sonra serbest bırakılanların en yaşlısı olan Helmut Hainzlmeier de (65), "Bayerische Rundfunk" (BR) radyosuna yaptığı açıklamada, silahlı teröristlerin kampı basarak, bunun bir kaçırma olayı olduğunu çok iyi bir şekilde ifade ettiklerini, ancak yanlarına dayanıklı erkekleri almak istediklerini söyledi.

"Bitlerle dolu mağarada kaldık"

Hainzlmeier, "Mittelbayrische Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada da, sürekli başka yerlere götürüldüklerini, son olarak da 3 gün 20 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde karanlık bir mağarada tutulduklarını, kendilerine yiyecek ve içecek bir şeylerin verildiğini, ancak her tarafta bitlerin olduğunu ve her yerin koktuğunu anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede operasyon yapmasından endişe duyduklarını da ifade eden Hainzlmeier, kaçırılma olayının bu şekilde sonuçlanmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını kaydetti.

internet haber



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,996 µs