En Sıcak Konular

Federer'e yine bir haller oldu

24 Temmuz 2008 16:04 tsi
O dünya klasmanının 1 numarası, her daim Grand Slam'lerin ve Masters Serileri'nin 1 numaralı favorisi idi. Ama 2008 yılı kendisi için kabus gibi geçen Federer, hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor...

O dünya klasmanının 1 numarası, O her daim Grand Slamlerin ve Masters Serilerinin 1 numaralı favorisi idi. Bu yıl sevenlerine oldukça büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Roger Federer bir kez daha tüm sevenlerini hayal kırıklığına uğrattı. Üstelik abonesi olduğu US Open’ın hazırlık turnuvalarından birinde, bir ATP Masters Serisinde. Üstelik geçtiğimiz yıl final oynadığı 2 de şampiyonluğunun bulunduğu kendi adıyla anılan Rogers Masters’ta.

ATP dünya klasmanının 1 numaralı ismi Roger Federer, ilk turu bye geçip ikinci tur karşılaşması ile başladığı Rogers Masters’ta Fransız rakibi Gilles Simon’a 2-6 7-5 ve 6-4’lük setlerle yenilerek turnuvaya veda etti.

İlk seti çok rahat bir şekilde 6-2 kazanan Federer, geçtiğimiz hafta oynanan Indianapolis US Open Serisinde şampiyon olan Gilles Simon’a diğer setlerde boyun eğdi. Final setinde 2 kez de servis kırma şansı yakalamasına rağmen, yaptığı 20 basit forehand hatası, 'Ekselansları' için pahalıya mal oldu.

Şampiyonun 500 puan kazanacağı Masters Serisinde ikinci turda veda eden Federer, sadece 35 puanla turnuvadan ayrıldı. Dünya sıralamasının 2 numarası Rafael Nadal’ın şampiyon olup 500 puan alması durumunda, önümüzdeki haftalarda çok heyecanlı turnuvalar izlenecek.

Eğer bu gerçekleşirse önümüzdeki hafta Cincinnati’de düzenlenecek olan Western & Southern Financial Group Masters’ta sıralama değişebilecek. Hatta Şubat 2004’ten bu yana 234 haftadır ATP’nin zirvesinde bulunan Federer belki de tahtını kaybedecek.

tenishaber



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs