En Sıcak Konular

Üskül: Okkır gözaltında 26 kez muayene edildi

24 Temmuz 2008 16:00 tsi
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Ergenekon soruşturması kapmasında tutukluyken kanser hastalığından hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın tutuklu kaldığı süre çinde 26 kez doktorlar tarafından muayene edildiğini bildirdi.

Zafer Üskül, buna rağmen bu denli ağır hasta birinin tutukluluk halinin devam etmesinin, insan hakları açısından sorunlu bir durum olduğunu ifade etti.

Komisyon toplantısından sonra bazı komisyon üyeleriyle birlikte basına bilgi veren Zafer Üskül, toplantıda, Kuddusi Okkır'ın ölüm olayı ile ilgili komisyon üyelerine bilgi verdiğini söyledi. Bu konuda basında çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Zafer Üskül, Okkır'ın eşinin 4 Haziran tarihinde eşinin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek komisyondan yardım istediğini hatırlattı. Bu tarihte Okkır'ın Edirne Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındığını dile getiren Üskül, bu nedenle Okkır'ın sağlık durumu konusunda komisyonun yapacağı birşey bulunmadığını kaydetti.

Anayasa'nın 138. maddesi gereğince yargı süreci devam eden bir konuyla ilgili komisyonun yargıya müdahalede bulunamayacağını belirten Zafer Üskül, buna rağmen Adalet Bakanlığı'ndan Okkır'ın durumuyla ilgili bilgi talep ettiklerini söyledi. Zafer Üskül, Adalet Bakanlığı'ndan gelen bilgiye göre Kuddusi Okkır'ın tutuklu kaldığı süre içinde 15 kez cezaevi hekimi tarafından muayene edildiğini, 11 kez de başka sağlık kurumlarında doktor muayenesinden geçirildiğini ve tedavi edildiğini bildirdi.

Kuddusi Okkır'ın toplam 26 kez doktor kontrolünden geçirilerek muayene edildiğini ve tedavisinin verildiğini ifade eden Üskül, buna rağmen bu denli ağır hasta birinin tutukluluk halinin devam etmesinin, insan hakları açısından sorunlu bir durum olduğunu kaydetti.

Zafer Üskül, basında İnsan Hakları Komisyonu'nun Kuddusi Okkır olayını ilgisiz bir alt komisyona havale ettiğine dair haberlerin çıktığını hatırlatarak, konunun herhangi bir alt komisyona havale edilmediğini söyledi. Zafer Üskül, gazetecilerin sorusu üzerine, Okkır konusunda bir alt komisyon kurulmayacağını, çünkü kurulacak alt komisyonun yapabileceği bir şeyinin olmadığını dile getirdi. Zafer Üskül, Okkır'ın sağlık sorunlarının giderilmesi için yapılan tedaviler konusunda Türk Tabibler Birliği'nden bir araştırma yapmalarını istediklerini açıklayan Zafer Üskül, TTB'nin hazırlayacağı raporu beklediklerini kaydetti. Okkır'ın eşinin, Okkır'ın avukatının da görevini yerine getirmediğine ilişkin bir şikayetinin bulunduğunu ifade eden Üskül, avukatın görevini tam yapıp yapmadığına ilişkin Yalova Barosu'na yazı yazıldığını, barodan cevap beklendiğini kaydetti.

Zafer Üskül, TTB'den ve Yalova Barosu'ndan ilgili raporların gelmesinden sonra bu raporların uzmanlar tarafından inceleneceğini ve komisyon olarak bu konudaki kararlarını raporların incelenmesinden sonra vereceklerini bildirdi.
 
zaman



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,823 µs