İslam afişleri | " /> İslam afişleri | "/>

En Sıcak Konular

New York Metrosu'na İslam afişleri

24 Temmuz 2008 14:11 tsi
New York Metrosu'na İslam afişleri Şehirdeki metro trenlerine Ramazan boyunca asılacak ilanlarla Amerika’da İslam’ın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olunmaya çalışılacak.

New York metrosu trenlerine bu Ramazan İslam’la ilgili ilanlar asılacak. Amerika’da İslam’ın ve Müslümanların daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacağı düşünülen ilanlar bir kongre üyesi tarafından “utanç verici” ve “kabul edilemez” bulunması Amerikalı Müslümanların tepkisiyle karşılandı.

İlanların ana sponsoru Kuzey Amerika İslam Grubu’nun (ICNA) sitesinde “Bilmek Hakkınız” kampanyasının amacının “insanları İslam hakkındaki önyargısız bilgilendirmek ve farklı inançlar arasında diyalogu geliştirmek” olduğu ifade edildi.

Kampanya Eylül’deki Ramazan ayında başlayacak. Müslümanların işyerlerinde oruç tuttukları için İslam’a ilginin daha fazla arttığı Ramazan’da New York Metro’sunun 6 bin 200 aracının 1.000’inde yer alacak reklamlar için işletmeye 48 bin dolar ödenecek.

Basit siyah-beyaz iki panelden oluşacak ilanların bir tarafında “başörtüsü?” gibi İslam’la ilgili yaygın basmakalıp anahtar kelimeler yanında soru işaretiyle verilirken, diğer tarafında “Bilmek hakkınız” yazacak ve ICNA ile ilgili erişim bilgileri verilecek. İlgilenen yolcular www.whyislam.org‘a girebilecek ya da ücretsiz 1–877-WHY-ISLAM’ı arayabilecek. Bu şekilde İslam’la ilgili soruları olanlara Müslüman’ların cevap verilmesi sağlanarak, araştırmalarda İslam hakkında neredeyse hiçbir şey bilmeyen ve bildiklerinin de çoğu yanlış olan Amerikalıların İslam algısı artırılacak.

“Utanç verici”ymiş!

İslam’la ilgili bilgilendirme kampanyası Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyelerinden Peter King’i kızdırdı. “Özellikle utanç verici çünkü 11 Eylül’ün 7’nci yıldönümünde yayınlanacaklar” diyen King, şehrin metro işletmesinden de ilanları durdurmasını istedi: “Metrolar teröristler için birincil hedeflerdir. İşletmenin ilanları geri çekeceğine inanıyorum”.

Müslüman organizatör ICNA, King’in hezeyanlarını, kampanyanın hedef aldığı “en küçük mükemmel örnek” olarak niteledi. CNN’ne konuşan ICNA sözcüsü Azim Han, “Böylesi bir projeye neden ihtiyaç duyulduğunu daha da fazla gösterdiğine inanıyorum. Müslümanların insanları inançları hakkında onlara misyonerlik yapmadan eğitmek için daha aktif olmalılar. İslam’ın ne anlama geldiğini anlatmaları gerekiyor” diye konuştu.

300 milyonluk Amerika’da nüfusun yüzde 3’ü Müslüman. Sayıları 7 milyona ulaşan Müslümanlar 9/11 saldırıları ardında ayrımcılığa uğruyorlar.    

timetürk



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs