En Sıcak Konular

Medvedev'den yolsuzluğa sert eleştiri

24 Temmuz 2008 14:10 tsi
Medvedev'den yolsuzluğa sert eleştiri 
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ülkedeki "adam kayırmacılığı" ve yetkililerin elindeki iktidar gücünü kullanarak yolsuzluk yapmasını sert dille eleştirdi

Medvedev, bir grup politikacıyla hükümet işlerine uygun adayları belirlemek için yaptığı değerlendirme toplantısındaki konuşmasında, ülkedeki bazı mevkilerin "parayla alınıp satıldığını" söyledi.

Ülkede insanların belirli makamlara geliş yöntemini eleştiren Medvedev, "kilit öneme sahip mevkilerin, kişisel ilişki, kişisel bağlılık ya da en kötüsü para karşılığında verildiğini" belirterek, "Rusya, ortaçağın despot bir ülkesi değil, demokrasiyle yönetilen bir ülke" ifadesini kullandı.

Medvedev, Rusya'nın doğru insanların üst düzey mevkilere getirilmesini güçleştiren personel sıkıntısı çektiğini belirterek, bu sıkıntının bölgesel valilerin atamasında bile bulunduğuna dikkati çekti.

Göreve geldiği günden itibaren en büyük hedefinin ülkedeki yolsuzlukla mücadele etmek olduğunu söyleyen Medvedev, bu konuda Kremlin'deki ekibi tarafından hazırlanan yasa tasarısını, değerlendirmesi için Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'ya sunmuştu.

Analistler, eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin dönemindeki "karmaşayı" Vladimir Putin döneminde biraz da artan enerji fiyatlarının yardımıyla atlatmayı başaran Rusya'nın ekonomiyi istikrarlı bir zemine oturttuğunu belirterek şunları kaydetti:

"Putin döneminde, ülkenin ekonomisinin istikrarlı bir zemine oturtulması amaçlandı ve bu çok büyük ölçüde başarıldı. Sovyetler Birliğinin dağılmasının ardından ülkedeki tüm kurumlarda görülen kaos, yine Putin döneminde belirli bir sisteme oturtuldu. Nitekim Putin döneminde, ülkenin 2020 yılına kadar tüm iç ve dış politikası çizildi. Ekonomideki istikrarın sağlanmasının ardından Medvedev döneminde de iş hayatına yönelik olumsuz unsurlarla mücadele edilecek. Nitekim, özellikle küçük ölçekli işyerlerine yönelik birçok kurum tarafından yapılan denetimler, Medvedev'in talimatıyla artık sadece savcılık izniyle yapılabilecek.

Ülkedeki birçok kurumunun neredeyse rüşvetsiz iş yapılamaz hale gelmesi, bu yapının üstesinden çok kolay gelinemeyeceğini gösteriyor. Ancak Medvedev ve şu anda başbakan olan Putin'in bu konuda neredeyse her gün yaptığı açıklamalar, en azından bu yolsuzluk çarkının içindeki kişiler için işlerin eskisi kadar rahat olmayacağının da bir göstergesi."

timetürk



Bu haber 182 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs