Suikast belgesi sahibine aynen iade | " /> Suikast belgesi sahibine aynen iade | "/>

En Sıcak Konular

Suikast belgesi sahibine aynen iade

24 Temmuz 2008 14:01 tsi
Suikast belgesi sahibine aynen iade
Ergenekon bugün çökertiliyor ama bu iş birkaç yıl önce de yapılabilirdi. 2001'de ele geçirilen "Suikastlar ve Ergenekon" belgesi mahkeme kararıyla sahibine aynen iade edilmiş. Skandalın böylesi!

Ergenekon tutuklusu Ümit Oğuztan’ın 2001’de evinde ele geçen “Suikastlar” ve “Ergenekon” başlıklı belgeler 2003’te mahkemece “özel evrak” muamelesi yapılıp iade edilmiş.

Yedi yıl önce Tuncay Güney’le birlikte sahtecilikten yargılandığında evinde arama yapılan Oğuztan’ın evrakı avukatının talebiyle İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce iade edilmiş. “Ergenekon”, “Suikastlar”, “TCK İstihbarat Birimleri” başlıkları taşıyan ve iade edilirken sıradan birer evrak muamelesi gören belgelerin o zaman delil sayılmaması dikkat çekti. Danıştay katili Arslan’ın işyerinde yapılan aramada da yine Ergenekon’la ilgili bir belge bulunmuş ve talebi üzerine Savcı Öz’e iletilmiş.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan yazar Ümit Oğuztan’ın evinde bulunan belgelerin, 2001 yılında sahtecilik soruşturması sırasında ele geçirildiği ancak yargılandığı İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla geri verildiği ortaya çıktı. 

Avukatının talebi üzerine 2002/64 sıra numaralı tutanakla kendisine geri verilen 20 parça eşyanın tek tek listelendiği, ama listede 15. sırada yer alan “Ergenekon içerikli sarı renkli klasör” ile hemen altında 16. sırada yer alan “Suikastler içerikli sarı renkli klasör” ve 18. sırada yer alan “TCK istihbarat birimleri içerikli sarı renkli klasör”lerin hiç dikkati çekmediği anlaşıldı. Oğuztan’a 4 Temmuz 2003’te teslim edilen eşyalar arasında “Susurluk Komisyonu Raporu” ile, bir bilgisayar kasası, 15 adet CD, 44 adet disket, “Strateji” isimli 3 adet ciltlenmiş kitap, 9 adet video kaseti de bulunuyor. 

SIRADAN EVRAK MUAMELESİ • Söz konusu belge ve kayıtların incelenip incelenmediği, inceleme yapılmışsa sonuçlarının nerede olduğu gibi sorular ortada dururken, klasörlerin sıradan evrak muamelesi görerek, Oğuztan’a iade edilmesi de başka bir soru işareti doğurdu.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Ergenekon soruşturmasının kilit isimlerinden Tuncay Güney ve 11 sanık ile birlikte çete, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlaması ile yargılanan yazar Ümit Oğuztan’a iade edilen belgeler 2001 yılında evinde ve iş  yerinde yapılan aramalarda ele geçirildi.
Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ümit Oğuztan, savcılık tarafından 25 Ocak 2008 tarihinde serbest bırakıldı.Yeni deliller ışığında yeniden gözaltına alınan Ümit Oğuztan, 6 Şubat 2008’de “örgüt üyeliği, halkı hükümete karşı silahlı isyana teşvik ve devletin gizli belgelerini elinde bulundurmak” suçlarından tutuklandı.

DANIŞTAY SALDIRGANINDAN ERGENEKON BELGESİ ÇIKTI • Danıştay saldırısı ile ilgili olarak iki kere ağırlaştırılmış müebbet hapşi cezası alan sanık Alparslan Arslan’ın işyerinde yapılan aramada Ergenekon ibareli 16 sayfadan oluşan internet çıktısı bulundu. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılığın talebi üzerine, Danıştay saldırısı ile ilgili dosya kapsamında adli emanette bulunan Ergenekon ibareli bilgisayar çıktısının savcılığa gönderildiği öğrenildi.

Ergenekon soruşturmalarını yürüten savcılık, Danıştay saldırısının sanığı Avukat Alparslan Arslan’ın Kadıköy’deki bürosunda yapılan aramada ele geçirilen ve adli emanette bulunan eşyalar arasında Ergenekon ibareli 16 sayfalık bilgisayar çıktısı bulunduğunu tespit etti. Bu yazıyı incelemek isteyen savcılık Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden bu bilgisayar çıktılarını talep etti. Bu talep üzerine adli emanette bulunan 16 sayfalık bilgisayar çıktısının, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılığa gönderildiği öğrenildi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay’a düzenlenen saldırının Ergenekon örgütü ile bir bağlantısının bulunmadığını belirterek sanık Alparslan Arslan’ı iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm etmişti. Ergenekon soruşturması iddianamesinde örgütün  eylemleri arasında Danıştay Saldırısı da yer aldı.

aktifhaber.com



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,897 µs