En Sıcak Konular

Milli Çözüm ihbarı SP’den mi?

24 Temmuz 2008 11:02 tsi
Milli Çözümcülere yönelik operasyonun Saadet Partisi’nin ihbarı sonucunda gerçekleştiği iddia ediliyor. Olay geçmişteki bir çekişmeyi de gündeme getirdi.

Konya polisinin 5 ilde başlattığı operasyonun Ergenekon’la bağlantısının da araştıralacağı açıklandı ancak Ankara Emniyeti’nden tam tersi yönde açıklamalar da geldi. Operasyonun Saadet Partisi’nin ihbarı sonucunda gerçekleştiği de iddia ediliyor.

BUNLAR BİZDEN DEĞİL

İddiaya göre Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı’ndan ayrılan bir grup, Milli Çözüm Dergisi adlı bir derginin etrafında bir araya geldi. Kendilerine ‘Milli Çözümcüler’ adı da veren grup, Konya İl Teşkilatı ve Gençlik Kolları Teşkilatı’nın görevden alınması için genel merkeze baskı yapmaya çalıştı. Ancak SP Genel Merkezi Milli Çözümcülerin bu talebini geri çevirirken, teşkilat yönetiminin de görevine devam etmesi yönünde karar aldı. Konya SP İl Yönetimi de 2007 yılında yazılı bir açıklama yaparak Milli Çözümcüler için “Bunlar bizden değil” dedi.

YARALAMA DA YAŞANDI

Milli Çözüm Dergisi etrafında toplanan grup, bu açıklamadan sonra bazı İşçi Partililerle ortak hareket etmeye başladılar. İddiaya göre SP’lilerle aralarında bıçakla yaralamalara varan kavgalar yaşanmaya başladı. Geçen yıl meydana gelen olaylarda 3 SP’li genç, Milli Çözümcü grup tarafından bıçakla yaralandı. Olaylar Konya’da SP yöneticilerinin ölümle tehdit edilmesine varınca parti yönetimi durumu Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazılı olarak duyurdu. Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri isimlerini belirlediği kişileri teknik takibe aldı. 11 ay boyunca zanlıların telefonlarını dinleyen polis dün 5 ayrı il de eşzamanlı operasyon başlattı.

Dilipak: “Kemalist İslamcı” Ö.Lütfi Mete: “Erbakan’a oy vermeyenlerin müslüman olmadığını savunacak kadar Hoca hayranı...”

Vakİt yazarı Abdurrahman Dilipak, İstanbul’da bürosu aranan ve bazı isimleri gözaltına alınan Milli Çözüm Dergisi’ni “Kemalist İslamcılar” diye tanımladı.

İŞÇİ PARTİSİ BAĞI

Dilipak, İşçi Partisi Genel Başkanı ve Ergenekon soruştumasından tutuklu bulunan Doğu Perinçek’in İsviçre’deki Ermeni duruşmasına Milli Çözüm Dergisi yöneticilerinin de gittiğini söyledi. Dergi yönetiminin bu seyehatten sonra Perinçek ile yakınlaştığını iddia eden Dilipak, “Bu derginin kurucuları ilk olarak Elazığ’da ortaya çıkmıştır. Kendileri Milli Görüş’ün bir kolunu oluşturmaktadırlar ve Necmettin Erbakan’ı mehti olarak göstermeye kadar işi vardırmışlardır. Özellikle Milli Görüş Dergisi’nden Ahmet Akgül’ün son dönemde çok sayıda Kemalist kitap yazdığını görüyoruz” dedi. Dilipak, Milli Görüş Dergisi’nin tüm alanlara girmeye çalıştığını söyleyerek, “Adeta mayınlı arazide top oynuyorlardı, sonunda mayın patladı” diye konuştu. Bugün yazarı Ömer Lütfi Mete de, Milli Çözüm Dergisi’nin Necmettin Erbakan lehinde çok koyu yayın yapan bir dergi olduğunu söyledi.

Akşam

 



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,923 µs