ilk mesaj değilmiş! | " /> ilk mesaj değilmiş! | "/>

En Sıcak Konular

Ahmet Hakan'a ilk mesaj değilmiş!

24 Temmuz 2008 08:35 tsi
Ahmet Hakan'a ilk mesaj değilmiş! Meğer, Emekli Org. Eruygur Ahmet Hakan'a daha önce de mesaj göndermiş. Kadere bakın ki ikinci mesajını ilk mesajında onu göndermek istediği yerden göndermiş...

Kanal 7'de daha önce Ahmet Hakan'ın sunduğu Haber Saati ve İskele Sancak programlarını sunmakta olan Erhan Çelik, dün Ahmet Hakan'ın köşesinde yayınlanan bir mesaj üzerine 'o ilk mesaj değildi' dedi. Emekli Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’un aslında Ahmet Hakan'a ilk mesajı kendisi ile gönderdiğini belirten Çelik, bu konuyla ilgili özel bir yazı kaleme aldı ve her iki mesaj arasında ilginç bir tezat olduğuna dikkat çekti.

İşte Erhan Çelik'in köşe yazısı ve iki mesaj arasındaki önemli fark

Şener Paşa, Ahmet Hakan’a daha önce de mesaj (!) göndermişti

Emekli Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un hali pür melalini Ahmet Hakan’a nasıl ilettiğini okumuş olmalısınız. Okumayanlar için küçük bir tekrar geçeyim üzerinden…

 ***

“- Ben Avukat Aytekin Erol… Şener Eruygur Paşa’nın avukatı…”

 Ahmet Hakan’ı cep telefonundan arayan ses, kendisini böyle tanıtıyor. Ardından mevzua geçiyor.

 “- Şu anda Kandıra Cezaevi’nden çıktım. İstanbul’a doğru geliyorum. Sizinle acilen görüşmem lazım. Şener Paşa’mın size bir mesajı var…” 

Bu repliği duyduktan sonra “Yaver, atını mahmuzlayarak dörtnala yol alır …” kabilinden bir söz geçiyor usumdan ama…

Haberi getirenin avukat, altındakinin de at değil otomobil olduğunu anımsayınca frenliyorum kendimi.

Hepsi bu kadar değil!

Dünkü Hürriyet’te yer alan yazıyı okuyunca, Şener Eruygur’un yıllar önce Ahmet Hakan’a iletmem için bana söyledikleri de kulaklarımda çınlayıverdi.

Kanal 7’de işe yeni başlamıştım. Eruygur, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı… Ahmet Hakan ise çalıştığım haber dairesinin başındaki isimdi.

Şener Eruygur’un  Ahmet Hakan için söylediklerini aktaracağım ama önce Paşa’nın avukatının Hürriyet yazarına anlattıklarını, bilmeyenler için paylaşmaya devam edelim.

 ***

Eruygur Paşa, Ahmet Hakan’ın Hürriyet’te çıkan ‘Fişlenmişim’ başlıklı yazısına çok üzülmüş. Sonra bir mektup yazıp avukatından bunu Ahmet Hakan’a ulaştırmasını istemiş.

Hakkında ortaya atılan onca iddia varken, Paşa’nın üzüldüğü şeye bakın siz!

Neyse…

Mektupta Eruygur, bu üzüntüsünü dile getirdikten sonra 1998-2004 yılları arasında bazı basın yayın mensuplarını fişlettiğine dair haberlerin yalan ve maksatlı olduğunu vurguluyor.

Jandarma Genel Komutanlığı görevine 2002 yılında geldiğini ve 2004 yılında emekli olduğunu hatırlatıp, 1998’den bu yana fişleme yaptırmasının mümkün olamayacağını iddia ediyor.

***

Şener Paşa ile 1993 yılında görev yaptığı Topçu ve Füze Okul Komutanlığı sırasında tanışmıştım. Gazetecilik yaşamımda yüksek rütbeli bir askerle yaptığım ilk röportaj Polatlı’da Eruygur’un tümgeneralliği döneminde kendisiyle oldu.

19 Mayıs arifesinde, neredeyse her cümlesinde Atatürk’e vurgu yapan bir açıklama yapmıştı ve onun sözleri kısa bir haber olarak bültende yer bulmuştu.

O günden sonra ilk karşılaşmamız Ankara’da Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı’nda oldu. Yaptığımız röportajı hatırlatıp, kendimi tanıttıktan sonra ayaküstü sohbet ettik.

Bir sonraki karşılaşmada o Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine getirilmişti. Ben ise Kanal 7 Ankara Haber Merkezi’nde çalışmaya başlamıştım. 2000 yılının Eylül ayına rast gelen bu karşılaşmada yeni iş yerimden bahsettikten sonra Eruygur’un yüzünün asıldığını fark ettim.

Kanal 7, Genelkurmay’ın akredite listesinde yoktu. Üstelik 28 Şubat sürecinin ardından özellikle bazı askerlerin diş bilediği kurumlardan biri olup çıkıvermişti. Eruygur, bu görüşteki yüksek rütbeli askerler arasında bulunuyor olmalıydı ki…

Bir anda suratını ekşitip biraz bekledikten sonra ağız bükerek Ahmet Hakan ile ilgili birkaç soru sordu. Aradığı cevapları alamayınca Hakan’ın sakalından hareketle okkalı birkaç laf edip bunu kendisine de iletebileceğimi söyledi.

Aslında bir mesajdı bu. Ahmet Hakan ile ilgili benim ilk kez o gün duyduğum bazı iddialardan bahsederek eninde sonunda bu iddiaların gün yüzüne çıkacağını ima etti.

Çıktı da…

Son dönemde Ahmet Hakan’a bel altından vurmak isteyenlerin sıkça dile getirdiği ama benim asla tasvip etmediğim köşe yazılarından bahsediyorum.

O iddiadan o gün için Şener Paşa haberdardı!

Yalnız ondan mı?

Değil!

Belli ki bazı askerlerin elinde Ahmet Hakan’a ait kabarık bir dosyası vardı ve Şener Paşa buradaki her bilgiye sahipti! 

***

Aradan sekiz koca yıl geçti.

Şener Eryugur şimdi, bir zamanlar Ahmet Hakan’ı göndermek isteği yerde; demir parmaklıklar ardında…

Ahmet Hakan ise daha düne kadar kendisine en az mars mesafesinde olan Eruygur’un hali pür melalini aktardığı Doğan Grubu’nun amiral gemisinde…

Ve ben… Ahmet Hakan’dan sonra Kanal 7 Ana Haber ve İskele Sancak’tayım…

Yaşanan bu hızlı değişim, ne kadar baş döndürücü ve tuhaf değil mi?…

Özellikle de Şener Eruygur’un Ahmet Hakan ile ilgili düşünceleri…

Bakalım Eruygur, bu değişimi anlatmak için de kalemi eline alıp bir mektup yazacak mı?

Erhan Çelik  - haber7



Bu haber 238 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,818 µs