En Sıcak Konular

AK Parti'de vekillere 28 Temmuz talimatı!

24 Temmuz 2008 09:39 tsi
AK Parti'de vekillere 28 Temmuz talimatı! Anayasa Mahkemesi, 28 Temmuz Pazartesi gününden itibaren AK Parti hakkında açılan kapatma davasının karar oturumlarına başlayacak. Kapatma davasında son viraja girilirken, AK Parti'de, vekillere 28 Temmuz talimatı verildi.

Erken veya ara seçimle revizyon kararlarından hangisi uygulanacak?
 
Kapatma davasında son viraja girilirken, AK Parti'de, Anayasa Mahkemesi'nde görülecek dava sonuçlanana kadar vekillere, "yurt dışına çıkmayın" talimatı verildi.

Anayasa Mahkemesi, 28 Temmuz Pazartesi gününden itibaren AK Parti hakkında açılan kapatma davasının karar oturumlarına başlayacak. Kapatma davasında son viraja girilirken, AK Parti'de, Anayasa Mahkemesi'nde görülecek kapatma davası sonuçlanana kadar milletvekillerine, "yurt dışına çıkmayın" talimatı verildi. Önümüzdeki hafta çıkması beklenen karara göre AK Parti, davanın açıldığı günden itibaren olgunlaştırdığı A, B ve C planlarını hayata geçirecek.

AK Parti'de Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karara göre seçenekler masaya koyacak. AK Parti'de, kapatma davasında karar ne olursa olsun, 'erken seçim' ve 'kabine revizyonu' gibi seçenekler tartışılıyor. Partide kararın olumlu çıkması durumunda Meclis'in tatil edilerek tansiyonun düşürülmesini isteyenler çoğunluğu oluşturuyor. Başbakan Erdoğan'ın, davanın ardından yeni bir vitrinle yoluna devam edebileceği konuşuluyor.

Partide, hemen herkes kabine revizyonundan yana görünüyor. Kararın olumsuz olması durumunda ise tüm yollar sandığı işaret ediyor. AK Parti, 'ara seçimden' 'erken seçime' kadar uzanan tüm seçim seçeneklerini şimdilik masasında tutuyor. Öte yandan AK Parti'de ilk iptal edilen yurtdışı gezisi, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve komisyon üyelerinin Çin gezisi oldu.

SENARYOLAR LAFI BiLE HUKUKA SAYGISIZLIK

TBMM'de gazetecilerle sohbet eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti hakkındaki kapatma davası tarihinin Yüksek Askeri Şura öncesine denk geldiğini hatırlatan bir gazetecinin, "Bu durumda YAŞ'a kim katılacak?" yönündeki sorusuna tepki gösterdi. Çiçek, "Askeri şura her yıl kendi usulü çerçevesinde toplanıyor. Bu işleri niye konuşuyoruz ki biz ya. Türkiye Anayasası olan bir ülke. Senaryo lafı bile hukuka saygısızlıktır. Önüne gelen senaryo yazıyor" diye konuştu.
 
 
bugün



Bu haber 268 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,608 µs