En Sıcak Konular

İktidar Gül'ü istemiyor

23 Temmuz 2008 21:13 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından yapılan "Dünya kupası elemeleri çerçevesinde 6 Eylülde Erivan'da iki ülke milli futbol takımları karşılaşmasını birlikte izleme" davetine bu ülkedeki muhalefet olumlu baka

Ulusal Hareket grubu temsilcisi Levon Zurabyan, muhalefet olarak maç davetini olumlu bulduklarını belirterek, "Ancak bu daveti, gerçekten halk tarafından seçilmiş biri göndermeliydi" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Erivan'a gelmesini Ulusal Hareket olarak protesto etmeyeceklerini vurgulayan Zurabyan, Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesinden yana olduklarını kaydetti.

Zurabyan, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının tanınması konusunun ülkeler arası ilişkileri etkilememesi gerektiğini, ayrıca kendilerinin tarihi gerçek olarak bildikleri bir konuda araştırma komisyonu kurulmasını desteklemediklerini söyledi.

Taşnaksutyun partisi yöneticilerinden Armen Rustemyan ise, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesinden yana olduklarını, ancak Cumhurbaşkanı Gül'ün Erivan'a gelmesine karşı olduklarını belirtti.

Türk-Ermeni ilişkilerinin yapısında Türkiye'nin önkoşulları nedeniyle adı konulmamış sorun bulunduğunu ileri süren Rustemyan, Ankara'nın iyi niyetli yaklaşımlarının "sadece Ermenistan'la ilişkileri normalleştirmeye çalıştığı görüntüsü verme amacı taşıdığını" iddia etti. Komşu ülkelerin diyalogunda ültimatoma yer olmadığını, sorunların hükümetler arası düzeyde çözülmesi gerektiğini kaydeden Rustemyan, 1915 olaylarıyla ilgili olarak "tarihçiler komisyonu" kurulmasına da karşı olduklarını kaydetti.

Rustemyan, Gül'ün Erivan'a gelmesi durumunda protesto eylemlerinde bulunacaklarını söyledi.

Ermenistan'ın önceki Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ise, "kendisinin görevde olması durumunda Gül'ü Erivan'a davet etmek gibi bir adım atmayacağını" kaydetti.

star



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,731 µs