En Sıcak Konular

Öymen'den kapatma açıklaması

23 Temmuz 2008 21:00 tsi
Deniz Baykal başkanlığında toplanan CHP MYK'sından sonra Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, bir açıklama yaptı..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıların, iktidarın gereksiz hatalarından kaynaklandığını ve bu hatalardan doğan gerilim ortamının Türkiye'yi sıkıntılara götürdüğünü" savunarak, "Anayasa Mahkemesinin kararı ne olursa olsun, bu Türk demokrasisine, Türkiye'de rejimin istikrarına olumsuz bir etki yapmayacaktır" dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında Parti Genel Merkezi'nde toplandı.

Öymen, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yerel seçimlere yönelik çalışmaları hızlandırma kararı aldıklarını belirtti.

Toplantıda gündemdeki son gelişmeleri de ele aldıklarını bildiren Öymen, yargı bağımsızlığına herkesin saygı göstermesi konusu üzerinde önemle durduklarını ifade etti. Öymen, "Yurt içinden ve yurt dışından yargı bağımsızlığına, özellikle Anayasa Mahkemesinin alacağı kararlara etkide bulunma yönündeki çabaların sakıncalı olduğunu, hem hukukun üstünlüğü hem de yargı bağımsızlığı alanındaki uluslararası değerlere, Türkiye Anayasası'nın temel hükümlerine de ters düştüğünü tespit ettik" diye konuştu.

Öymen, Anayasa Mahkemesinin AK Parti'nin kapatılması yönünde karar vermesi durumunda iktidarda bir "liderlik" açığının ortaya çıkacağını, yeni liderliğin eski hataları yapmaması gerektiğini söyledi. Öymen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her halükarda Türkiye'de yabancıların, Türkiye'nin kurumlarının da rejimin istikrarı ve geleceği konusunda kaygıya kapılmaları yanlış olur. İktidar Partisi'nin bu dava dolayısıyla toplumdaki cumhuriyetçi, laik, çağdaş, gerçek demokrasiyi savunan insanlara karşı bir misilleme anlayışı içine girmesi yanlıştır. Toplumun temelinde, tabanında bir çatışma, çatışma düşüncesi yoktur. O bakımdan hiç kimsenin bu içinde bulunduğumuz dönemde yaşanan sorunları, tabandan gelen bir sıkıntı, sorun gibi değerlendirmemesi gerekir. Bizim kanaatimizce Mahkeme'nin kararı ne olursa olsun, bu Türkiye AB ilişkilerini zedelemez. O nedenle kararın şekline göre AB'nin Türkiye ile ilişkilerine yönelik değerlendirmelerini yapıcı bir anlayışla yapması doğru olur diye düşünüyoruz."

AA



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,748 µs