En Sıcak Konular

El Kaide 11 Eylül'ü ilk kez üstlendi!

23 Temmuz 2008 18:33 tsi
El Kaide 11 Eylül'ü ilk kez üstlendi! El Kaide'nin Afganistan operasyon şefi Mustafa El Yezid, 11 Eylül'ü resmen üstlendi. El Yezid, Müşerref'i de tehdit etti.

Üst düzey El Kaide komutanıMustafa Ebu El Yezid Pakistan'da yayın yapan Geo TV' ye konuştu, 11 Eylül'ü üstlendi.

Ebu El Yezid, Pakistan'da yayın yapan Geo TV' ye konuştu, önemli açıklamalar yaptı.

Pakistan'ın El Kadie'ye verdiği zararı hiçbir ülkenin veremediğini iddia eden El Kaide'nin Afganistan operasyonel şefi El Yezid'e göre, geçtiğimiz günlerde Danimarka'nın İslamabad'daki büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyı da kendilerinin düzenlediğini iddia etti.

El Yezid, El Kaide'nin Afganistan'da gün geçtikçe güçlendiğini de belirterek, çok yakında tüm ülkeyi ele geçireceklerini duyurdu.

El Kaide'nin gerçekte Amerika'nın menfaatlerine hizmet ettiği görüşüne şiddetle karşı çıkan El Yezid'e göre, 11 Eylül eylemlerini, kendileri düzenledi ve 19 El Kaide mensubu yıkıcı 11 Eylül eylemlerini gerçekleştirdi. El Yezid, birçok kader arkadaşının uçakları kaçıranların eğitilmesine katkıda bulunduğunun altını özellikle çizdi.

El Yezid bu açıklamaları Necip Ahmet isimli bir televizyon muhabirine yaptı ve röportaj Pakistan'da yayın Geo TV'nin "Kamran Khan Kay Saath" programında yayınlandı.

Bu röportaj son beş yıldır üst düzey bir Elkaide lideri ile yapılan ilk detaylı röportaj oldu.

53 yaşındaki Mustafa Ebu El Yezid ayrıca Şeyh Said adıyla da tanınıyor. 17 Aralık 1955 Mısır doğumlu olan El Yezid, Mısır'ın eski devlet başkanı Enver Sedat suikastı dolayısıyla da üç yıl hapis yatmıştı.

1988 yılında El Kaide'ye katılan El Yezid daha sonra Afganistan'a gitti. 1991 yılında Sudan'a geçen ve Usame bin Ladin'in yanında muhasebeci olarak çalışan El Yezid, 1996 da tekrar Afganistan'a döndü ve El Kaide'nin finans işlerinin sorumluluğunu üstlendi.

Mustafa Ebu El Yezid, Aralık 2007 gerçekleştirilen Binezir Butto suikastını da El Kaide adına üstlendi.

El Yezid röportajında, Afganistan'daki savaşçılarının morallerin çok yüksek olduğunu Amerikan güçleri aleyhine çok sıkı direniş gösterdiklerini de açıkladı.

Direnişin gün geçtikçe hız kazandığını öne süren El Yezid'e göre, direnişin durdurulması imkansız.

Elkaide'nin gerçekleştirdiği eylemlerden Tanzanya ve Kenya'daki Amerikan büyükelçiliklerinin vurulmasını da gündeme getiren El Yezid, Karzai hükümetinin akibetinin de diğer "hainler" gibi olacağını iddia etti ve yöneticilerin ruhlarını sattıkları için İslamın sınırları dışına çıktıklarını ve dolayısıyla El Kaide'yi destekleyen hiç bir hükümet olmadığının altını çizdi.

"Mücahitler"e en fazla zarar veren hükümetin Pakistan olduğu görüşünü öne süren El Yezid, kendilerine en büyük darbeyi Perviz Müşerref'in vurduğunu da söyledi.

"Mücahitler"in fedakarlıkları dolayısıyla Rusya'nın Pakistan'a giremediğini ifade eden El Yezid, buna karşılık Müşerref'in adamlarının, "Mücahitler"i yakaladığını, işkenceden sonra Amerikalılara teslim ettiğini iddia etti. El Yezid, "Kafirler ile bundan daha büyük işbirliği olamaz. Bu suçlar kesinlikle unutulmaz" ifadesini kullandı.

El Yezid'e göre El Kaide taraftarlarının İslamabad'daki Danimarka büyükelçiliğine saldırıları büyük bir onurdu ve saldırıyı gerçekleştirenleri kutladı. Saldırı gerçekleştirilirken etrafta masum Müslümanların bulunmadığını iddia eden El Yezid, ama her halukarda büyükelçilik etrafında sıkı koruma olduğu için zaten Müslümanların Danimarka büyükelçiliği etrafında dolaşmalarının mümkün olmadığını da söyledi.

Önde gelen birçok İslam aliminin intihar bombalamalarına fetva verdiğini iddia eden El Yezid, resmi hocaların ise kendilerinden istenilen fetvayı verdiklerini öne sürdü.

Savaşta asıl amacın düşmanla karşı karşıya savaşmak olduğunu söyleyen El Yezid, "Ama bazı durumlarda düşmana ulaşmak mümkün olmuyor" dedi.

Camilerin meşru hedef olmadığını da ifade eden El Kaide liderlerinden El Yezid, Pakistan'daki Afitap Şirpa camisine saldırıyı, kendilerinin yapmadığını, taraftarlarının kesinlike camileri hedef almadıklarını vurguladı. Bu konuyla ilgili Pakistan basınına açıklama yapmış olduklarını hatırlatan El Yezid, camilerin yakınında, içinde meydana gelen şiddet olaylarını kınadı, bu tür mekanların kutsallığını korumanın her Müslümanın vazifesi olduğunun altını çizdi.

Şu an Amerikanın elinde bulunan Halid Şeyh Muhammed'i de korkusuz bir kişi olarak niteleyen El Yezid, "Ümmet onunla gurur duymalı, onu Amerikaya teslim edenlere lanet olsun" diye konuştu.

dunyabulteni



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs