En Sıcak Konular

PKK Ergenekon’u neden bıraktı?

23 Temmuz 2008 18:07 tsi
PKK Ergenekon’u neden bıraktı? Terörist başı Abdullah Öcalan, tutuklu bulunduğu İmralı’dan bu kez Ergenekon operasyonu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Üstelik DTP’nin uzun süren sessizliğinin ardından... Öcalan’ın söyledikleri aslında tek bir anlama geliyor: PK

Terörist başı Abdullah Öcalan önceki gün avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada Org. Hurşit Tolon’la görüştüğünü söyledi. Bu haber elbette Ergenekon operasyonunu yakından izleyen ve örgütle PKK arasında bağ olduğu şüphesini duyanlar için oldukça önemliydi. Aslında Ergenekon ile PKK arasında bağ kurmamak gün geçtikçe zorlaşıyor. Nitekim operasyon bağlamında tutuklu bulunan Doğu Perinçek’in Öcalan’la fotoğrafları hala akıllarda. Ergenekon operasyonu gerekçesiyle hükümeti sert bir şekilde eleştiren Yalçın Küçük’ün de benzer fotoğraf ve sözleri geçtiğimiz günlerde basına yansıdı.

Buraya kadar garip bir durum yok. Her şey toplumun gözü önünde gerçekleşiyor ve fotoğrafları herkes görüyor. Garip olan daha önce AK Parti eleştirisinde CHP ile aynı dili kullanan, hatta Kemalizm’i sahiplenen, Ergenekon operasyonunu desteklemeyen, en azından bu konuda muhalif bir çizgiden beklenen sert açıklamaları yapmayan DTP’nin Ergenekon operasyonunu artık güçlü bir şekilde desteklemesi. Garip olan Öcalan’ın Tolon paşayı toplumun gözünde zor durumda bırakacak bir açıklamayla “onlarla görüştüm” demesi.

Şu ayrıma dikkat çekmek gerekiyor: DTP, Ahmet Türk’le birlikte Ergenekon söylemini sertleştirdi. Operasyon boyunca ilk defa DTP’den Baykal ve Ergenekon’u hedef alan açıklama geldi. Partisi içinde koltuğunu kaybeden, çekil baskıları altında Genel Başkanlık seçimlerine giden Ahmet Türk, bu kez DTP’ye yakın isimlerin deyimiyle, terör örgütünün de isteğiyle tekrar genel başkan seçildi. Bu örgüt ve parti içinde “güvercinlerin” kazanmasının işareti olarak yorumlandı. Ancak şöyle de yorumlanabilir: DTP yeni bir politika belirliyor.

Sebebi basit: PKK artık izole ediliyor ve tasfiye süreci başladı. Üstelik uluslar arası tasfiye süreci örgütü öyle bir noktaya itti ki bu kez Almanları hedef almaya başladı. PKK’nın bölgede oluşan yeni konjonktürde yerinin olmadığı bir gerçek. Bunun farkında olan örgüt ve siyasi parti yeni bir stratejiye gidiyor. Türkiye’de ve bölgede oluşan konjonktüre ayak uydurmak için daha ılımlı bir politika izleme tercihini işaretliyor.

İşte bu yüzden daha önce Doğu Perinçek ile poz veren Abdullah Öcalan, Ergenekon’la arasına mesafe koymaya çalışıyor. “Benim adımı kirletecekler” diyor. Çünkü şunun farkında: PKK’nın uluslar arası tasfiyesi süreci ile Ergenekon operasyonunun başlangıcı arasında zamansal örtüşme var. Yani neredeyse aynı zamanda iki tasfiye süreci başladı. İşte bu yüzden yaptığı son hamleyle bizlere şunu söylüyor: Ergenekon gidici, bu süreçten etkilenmeyelim.

iyibilgi.com



Bu haber 1,018 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,987 µs