En Sıcak Konular

İzmirli'ye zehirli su içirmiş!

23 Temmuz 2008 17:47 tsi
İzmirli aylardır zehirli su içiyor Belediye Başkanı Kocaoğlu'da bunu saklıyormuş! Bu korkunç gerçeği Bakan Eroğlu açıkladı!

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in özellikle kuyu sularında arsenik konsantrasyonunun yüksek olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bunu bilmesine rağmen halktan gizlediğini savundu.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Nevzat Pakdil'in başkanlığında toplandı. Şehir içi şebe suyundaki kirlilik sorunuyla ilgili gündemdışı söz alan CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Kızılırmak suyunu, ''Çaktırmadan'' Ankaralılara içirdiğini ileri sürdü.

Ayhan, Gökçek'in bu suda yapılan tahlillerin ortaya çıkmasının ardından, ''Ciddi bir siyasi atraksiyon yaparak topu İzmir'e attığını'' ve bu işten sıyrılmaya çalıştığını öne sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun konunun üzerine gittiğini, gerekli tedbirleri aldığını ve arsenik oranlarını düşürdüğünü savunan CHP'li Ayhan, Sağlık Bakanlığının bu sorunun çözümü konusundaki tavrını eleştirdi.

''İzmir Büyükşehir Belediyesine talimat verdik, faturalara su içilmez, yemek yaparken bile suyu kullanmayın'' şeklindeki iddialarla, halkı paniğe sevk etmenin Sağlık Bakanının ciddiyetine yakışmadığını ileri süren Ayhan, ''Sayın Bakan 12 ildeki arsenik oranındaki yüksekliğini gelin buradan açıklayın'' diye konuştu.

''HALKTAN GİZLEDİ''
Gündemdışı konuşmaya yanıt veren Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu da kentlerdeki içme sularında sorun olmasını istemediklerini söyledi. Bu konuda polemik değil sorunları çözmek istediklerini anlatan Eroğlu, içme sularıyla ilgili yönetmeliğin 3 yıl önce çıkartıldığını ve belediyelere bu yönetmelikteki standartları yerine getirmesi için 3 yıllık süre verildiğini anımsattı.

Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi dışındaki belediyelerin içme suyu tahlil sonuçlarını Sağlık Bakanlığına gönderdiğini ifade ederek, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ise değerleri Sağlık Bakanlığından gizlediğini öne sürdü.

Kocaoğlu'nun son zamanlarda, ''Bu su ne içilebilir, ne de içilemez'' dediğini belirten Bakan Eroğlu, bunun üzerine Sağlık Bakanlığının İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde Çiğli, Karşıyaka, Bostanlı, Egekent-2 ve Bornova'da arsenik konsantrasyonlarıyla ilgili numune aldığını hatırlattı.

Güzelbahçe, Narlıdere ve şehir merkezindeki içme sularında bor konsantrasyonunun yüksek olduğunun belirlendiğini dile getiren Veysel Eroğlu, ''Vatandaşı doğru bilgilendirmek lazım. İzmir'de özellikle kuyu sularında arsenik konsantrasyonu yüksektir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bunu biliyordu ama halktan gizledi'' dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Ankara'nın içme suyu ile ilgili gerekli denetimlerin yapıldığını da belirterek, ''Şu anda Ankara'da İvedik'ten çıkan su daima standartları sağlayan değerdedir'' diye konuştu.

TBMM Genel Kurulunda, daha sonra Uyuşmazlık Mahkemesinin yapısında düzenleme öngören kanun tasarısının görüşülmesine başlandı.

AA



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,517 µs