En Sıcak Konular

Gözaltılarda son dakika gelişmesi

23 Temmuz 2008 17:42 tsi
Gözaltılarda son dakika gelişmesi Bu sabah toplam beş ilde düzenlenen ve yirmi altı kişinin gözaltına alındığı operasyonların Ergenekon'la bağlantısı var mı? Operasyonla ilgili son detaylar ilginç ipuçları içeriyor. Savcılık harekete geçti. İşte son dakika ayrıntıları...

Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu: Gözaltındakilerin Ergenekon örgütü ile bağlantıları araştırılıyor.

Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sabah Konya merkezli olarak 5 ilde düzenlenen operasyonda toplam 26 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Diğer illerde gözaltına alınan kişilerin Konya'ya getirilmekte olduğunu belirten Tuzcu, ''Bu bir terör örgütü operasyonudur. Gözaltına alınan kişilerin Ergenekon örgütü ile bağlantısı araştırılıyor. 4 gün sürecek sorgunun ardından her şey daha netlik kazanacak'' dedi.

Bu operasyonun hazırlığının 1.5 yıl sürdüğünü, Adana'dan Başsavcının emriyle de operasyonu başlattıklarını dile getiren Tuzcu, aralarında bir siyasi partinin yöneticileri ve Milli Çözüm Dergisi'nden kişilerin de bulunduğu 26 zanlının sorgularının Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube müdürlüğünde yapılacağını ifade etti.

''Gözaltına alınan birbirinden farklı gibi görünen kişilerin ortak amaçlarının söz konusu olduğunu'' vurgulayan Tuzcu, ele geçirilen dokümanlar ve yapılan incelemelerin buna işaret ettiğini kaydetti.

Operasyonun henüz başında oldukları için bazı konularda açıklama yapmanın doğru olmayacağını belirten Tuzcu, ancak operasyon düzenledikleri grubun ciddi amaçlarının bulunduğunu vurguladı.

Bu sabah Konya merkezli düzenlenen operasyon kapsamında Konya'da 13, İstanbul'da 5, Kocaeli'nde 6, Mersin ve Elazığ'da birer kişi gözaltına alınmıştı.



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,016 µs