En Sıcak Konular

Otelde çivili tahtalı işkence

23 Temmuz 2008 15:51 tsi
5 yıldızlı otelin servis müdürü otelinde hayatının en kötü saatlerini yaşadı. Mağdur polise gidince gerçek ortaya çıktı.

Antalya Belek'te beş yıldızlı bir otelin servis müdürünün, önceki gece, 6 saat boyunca, daha önce birlikte olduğu öne sürülen kadın ile eşinin işkencesine maruz kaldığı iddia edildi.

İddiaya göre, zanlılar, gece saat 23.00'ten 05.00'e kadar ellerini bağladıkları H.K'yi dövdü, çıplak fotoğraflarını çekti, çivili tahtayla işkence yaptı, kolunu tekmeleyerek kırdı. Olay, mağdurun zanlıların tehdidine rağmen polise başvurmasıyla ortaya çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Belek'teki beş yıldızlı bir otelin üç yıldır servis müdürlüğünü yapan H.K. (34), ailesiyle birlikte yaşadığı eve önceki gece saat 05.30 sıralarında kolu kırılmış ve dövülmüş olarak geldi. Ailesi tarafından hastaneye kaldırılan H.K'nin şoka girdiği, sol kolunun kırıldığı ve ağır şekilde dövüldüğü belirlenirken, güçlükle konuşan H.K. işkenceye maruz kaldığını belirterek, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine başvurdu.
H.K, aynı otelde daha önce kat görevlisi olarak çalışan ve bir süre önce başka bir otelde çalışmaya başlayan M.U. (34) adlı kadın ile bir süre ilişkisi olduğunu, önceki gece kadının telefonla arayarak çağırması üzerine Örnekköy'deki evine gittiğinde başına tabanca kabzasıyla vurulduğunu iddia etti.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLARI ÇEKİLDİ

Kuru sıkı olduğu öne sürülen tabancayla başına vurularak yaralanması hastane raporlarıyla tespit edilen H.K'nin, eve gittiği saat 23.00'ten ertesi gün sabah saat 05.00'e kadar M.U. adlı kadının eşi M.U. (46) tarafından sürekli dövüldüğünü, çivili tahtayla vücuduna vurulduğunu, çırılçıplak soyularak esrar ve içki içirildiğini, bu halde fotoğraflarının çekildiğini öne sürdüğü öğrenildi.

OTOMOBİLE EL KOYUP SENET İMZALATMIŞLAR

Olay sırasında M.U'nun tekmeleri sonucu sol kolunun kırıldığı, bütün vücudunda da çivili tahtayla vurulması nedeniyle yara izleri meydana geldiği saptanan H.K'nin, maruz kaldığı işkence nedeniyle M.U. ve eşi M.U'ya dört ayrı kredi kartının şifresini vermek zorunda kaldığı, otomobiline el konulduğu ve boş senet imzalattırıldığı tespit edildi.

POLİSİN TAKİBİ VE OPERASYONU

H.K'nin ifadesinin ardından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri, takip sonucu M.U. adlı kadın ile eşi M.U'yu, 6 yaşındaki kızları ve yanlarında başka kişi ile kaçmaya çalışırken, Zeytinköy bölgesinde düzenledikleri operasyonda mağdur H.K'nın otomobilinde yakaladı.

SUÇ ALETLERİYLE YAKALANDILAR

Olayın olduğu gün çalıştığı otelden izin aldığı belirlenen kat görevlisi M.U'nun, Örnekköy semtindeki evinde yapılan aramalarda, H.K'nin işkence iddialarını kanıtlayan çivili tahta, fotoğraf makinesindeki çıplak fotoğraflar, zorla imzalattırılan boş senet, kredi kartları ve HK'nin vücudundaki kanamaya durdurmak için kullanılan kanlı bezlerin bulunduğu öğrenildi.

KREDİ KARTINDAN O GECE BİN 300 YTL ÇEKMİŞLER

Olayda zanlı çift ile birlikte yakalanan H.Ö'nün ise evin bulunduğu apartmanın önünde bekleyerek kendisine verilen kredi kartlarıyla Lara bölgesinden para çektiği öne sürüldü. Gasp Büro Amirliği ekipleri, servis müdürü H.K'nin önceki gece maruz kaldığı işkence sırasında alınan iki kredi kartından da aynı gece bin 300 YTL çekildiğini tespit etti.

Yanlarındaki kızlarıyla birlikte yakalanan ve Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen zanlı çiftin kızı, bir süre sonra polis tarafından yakınlarına teslim edildi. Zanlıların sorgularına başlandı.

Polis, mağdur H.K'nin olay sırasında polise gitmemesi için zanlılar tarafından tehdit edildiğini, ailesine de vücudundaki yaralanmaların sokakta kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığını söylemesi için baskı yapıldığını saptadı.

Maruz kaldığı işkencenin ardından olay gecesi sabah saat 05.00 sularında taksiye bindirilerek evine gönderilen H.K'nin, büyük korku ve şok yaşamasına rağmen ailesinin yardımıyla polise başvurduğu öğrenildi.

EŞİYLE İLİŞKİSİ VARDI

Antalya'da uyuşturucu kullanmak, yaralama gibi birçok suçtan suçtan sabıkası bulunduğu ve dört yıl kadar önce cezaevinden çıktığı belirlenen M.U'nun, eşinin H.K. ile ilişkisini öğrendiğini ve ''namus meselesi yüzünden'' korkutmayı amaçladığını söylediği öğrenildi.

M.U. adlı kadının da eşinin cezaevinde olduğunu, boşandıklarını belirterek, aynı otelde çalıştıkları dönemde H.K. ile ilişki kurduğu iddia edildi. M.U'nun, eşi tarafından tehdit edildiğini ve H.K'yi telefonla arayarak eve çağırmak zorunda kaldığını öne sürdüğü öğrenildi.

KADIN İŞKENCE SIRASINDA MAĞDURU YÖNLENDİRMİŞ

Gece boyu devam eden işkence sırasında kadının, eşi M.U'nun dediklerini yapması için mağdur H.K'yi yönlendirdiği iddia edildi. Gasbedilen kredi kartları ve şifrelerinin kadın zanlı tarafından apartmanın önünde bekleyen H.Ö'ye verdiği öne sürüldü. Zanlıların, H.K'ye boş seneti zorla imzalattırdıkları, olayın sonrasında da parasını almak için şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürüldü.

Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Muhasebe bölümlerinden mezun olan ve ailesiyle birlikte yaşayan bekar H.K'nin, maruz kaldığı olay nedeniyle psikolojik tedavi göreceği öğrenildi. Kolu alçılı olarak Gasp Büro Amirliği gelen H.K'nin, başında ve yüzünde yara izleri olduğu görüldü.

Zanlılardan H.Ö'nün de öldürme suçundan sabıkasının bulunduğu, zanlıların ''Geceleyin nitelikli yağma'', ''Kişi hürriyetinden yoksun bırakma'', ''Darp ve tehditle senet imzalatma'' suçlamalarıyla sorgularının devam ettiğini bildirildi.

AA



Bu haber 953 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,645 µs