En Sıcak Konular

Gizli ses kaydı CHP'de çıktı !

23 Temmuz 2008 14:19 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın gizlice çekilmiş görüntüleri CHP'de çıktı. Üstelik CHP'li Kılıçdaroğlu bu gizli kaydı Meclis Kürsüsü'nden okudu.

CHP'nin, Türk işçilerini taşıyan uçağın Bağdat'ta düşmesiyle ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında verdiği gensoru önergesi TBMM'de reddedildi.

Elektronik olarak yapılan oylamada 400 oy kullanıldı. 92 kabul oyuna karşılık 308 ret oyu ile gensoru Meclis gündemine alınmadı.

CHP, gensoru görüşmeleri sırasında Adana'dan Irak'a Türk işçilerini taşırken 9 Ocak 2007 tarihinde Bağdat'ta düşen uçakla ilgili Bakan Yıldırım hakkında birçok iddia ortaya attı. Uçağın mali mesuliyet sigortası olmadan Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde iniş ve kalkış yaptığını, uçağın kara kutusunun içinin boş olduğunu ve yolsuzluklara adı karışan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru'yu kolladığını meclis kürsünden ileri sürüldü.

Ancak, en beklenmedik konuşmayı CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın izni olmadan Tarhan Towers Havayolları sahibi Ali Tarhan ile yaptığı gizli konuşmanın bant kaydının içeriğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, izinsiz olarak kaydedilen bant kaydında geçen ifadeler hakkında şunları söyledi: "Kendisinden 800 bin dolar rüşvet istenen kişi, 'Bakanım ben 4 defa hacca gittim. Rüşvet verebilir miyim? Rüşvet verilir mi?' diyor. Bakan ise, 'Alicim sen inanmış adamsın, gel sana yeni bir şirket kuralım. Bak Suatçığım da yanımda' diyor. Bunun üzerine şirket sahibi 'yeni şirket kuracak param yok' diyor."

Bakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun izinsiz olarak kayda alınan bant kaydını doğruladı. "Aynı kişi, sizinle de konuşma yaptı, o konuşmayı da banda almış olabilir" diyen Bakan Yıldırım, konuşma hakkında şunları söyledi: "Böyle bir konuşma yaptım. İnkar etmiyorum. Ancak, söz konusu havayolu şirketinin 160 eksiği vardı. 160 kusuru var. Buna karşın uçmak istiyor. Bunun mümkün olmadığını söylüyorum. Israr ediyor. Bende başka bir şirket kur diyorum. Param yok diyor. Şimdi; 160 kusuru bulunan bir havayolu şirketine, uçması için izin mi verseydim. Havacılık yapmak, işportacılık yapmak arasında çok fark var."

ÖNDER SAV OLAYINDA CHP GİZLİ KAYITLARA SAVAŞ AÇMIŞTI

Benzer bir gizli kayıt olayı Önder Sav ile Vakit arasında patlamış ve CHP Lideri Baykal çok sert çıkış yapmıştı. Baykal, kayıtla ilgili olarak "devletin güvenlik güçleri CHP'yi dinledi" demişti.

KAYIT KILIÇDAROĞLU'NA NASIL GELDİ?

İşin diğer bir yönü ise Bakan Yıldırım'ın gizli kaydının Kılıçdaroğlu'na nasıl geldiği ve Bakan Yıldırım söz konusu gizli kaydı dava konusu ederse Kılıçdaroğlu'nun kaynağını açıklayıp açıklamayacağı.

CHP'li Kılıçdaroğlu daha önce derin bağlantıları ile gündeme gelmiş ve özellikle aşırı sol militanları SSK Genel Müdürü olduğu dönemde kuruma doldurmakla suçlanmıştı. Bu konuda Kılıçdaroğlu hakkında bir MİT raporu da bulunuyor.



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,594 µs