İlhan Selçuk Koç'la ne konuştu? | " /> İlhan Selçuk Koç'la ne konuştu? | "/>

En Sıcak Konular

İlhan Selçuk Koç'la ne konuştu?

23 Temmuz 2008 11:45 tsi
İlhan Selçuk
 Koç'la ne konuştu? Mustafa Koç’un, Ergenekon Terör Örgütü operasyonu kapsamında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunması, gözleri Koç Grubu’na çevirdi. Şimdi de İlhan Selçuk i

İLHAN SELÇUK, RAHMİ KOÇ’A “DOSTUM” DİYE HİTAP EDİYOR
Rahmi Koç, Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan ve yaşı gerekçe gösterilerek serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk’la özel görüşmelerde bulunuyor ve Cumhuriyet Gazetesi’nin yaşaması için elinden gelen her şeyi yapıyor… İlhan Selçuk da, Rahmi Koç’u, “Dostum” diye tanımlıyor. İlhan Selçuk, Rahmi Koç’un eniştesi İnan Kıraç’ı Cumhuriyet Gazetesi’ne destek veren Cumhuriyet Vakfı’nın Danışma Kurulu’na, Koç Grubu’ndan Hakan Gören’i de Vakıf Yönetim Kurulu üyeliğine getirmiş!..

NAKKAŞTEPE’DE TOPLANTI!..
Koç Grubu’nun, İlhan Selçuk ile ilişkisi Ergenekon soruşturmasında da gündeme geldi. İlhan Selçuk, 7 Şubat 2008 tarihinde Koç Holding’in Nakkaştepe’de bulunan binasında Rahmi Koç ile görüşme yapmış. Söz konusu toplantıda, Cumhuriyet Gazetesi’nin durumu görüşülmüş. Toplantıda, Rahmi Koç, “Sınır aşıldı mı” demiş.
İlhan Selçuk, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde kendisine sorulan, “Koç ailesiyle nasıl bir ilişkiniz vardır? Bu aileden kimlerle görüşürsünüz? Hangi sıklıkla görüşürsünüz?” sorusuna, “Rahmi Koç benim dostumdur. Sırası geldiğinde buluşur konuşuruz. Bu görüşmelerimiz çok sık değildir. Ama benim için bu görüşmeler önemlidir. Türkiye’de o konumda bulunan bir insanın görüşlerini öğrenmek, benim açımdan önemlidir. Görüşmede de Rahmi Koç’un yanına gideceğimden bahsediyorum. Kendisiyle dünyanın ve Türkiye’nin ahvali hakkında görüşüyoruz. Gazeteci olmam nedeniyle Turgay Ciner, Mehmet Emin Karamehmet, Şevket Sabancı, Aydın Doğan gibi şahıslarla da ara sıra görüşürüm” demiş.

RAHMİ KOÇ’UN, “SINIR AŞILDI MI?” AÇIKLAMASI
İlhan Selçuk, söz konusu toplantının, Rahmi Koç’un Nakkaştepe’deki holding binasında verdiği ve dostlarını çağırdığı sohbet toplantısı olduğunu söylüyor. Toplantıda, Rahmi Koç’un “Sınır aşıldı mı” sözlerine açıklık getiren İlhan Selçuk, “Rahmi Koç’un, ‘Sınır aşıldı mı’ demesi kendisine özgü deyim değildir. Türkiye’de birçok çevre ve kişi bu sınırın aşıldığını ve Atatürk Cumhuriyetinde işin bittiğini, geriye dönülemeyeceğini düşünmektedir” demiş.

“ÖMER KOÇ’A PALTOMU TUTTURMADIM”
Söz konusu görüşmenin ardından Rahmi Koç’un oğlu Ömer Koç’un, paltosunu tutmak istediğini dile getiren İlhan Selçuk, “Paltomu tutturmadım kerataya. Ömer var ya Ömer Koç aşağı kadar, arabaya kadar geldi, yemek istiyor, çok yararlı olur” demiş.

İlhan Selçuk, Ömer Koç’un efendi ve aklı başında çocuk olduğunu belirterek, “Ömer Koç’un söylediği şeylere baktım, gayet aklı başında şeyler söyledi. Yani aynı fikirleri paylaşıyoruz. Ömer Koç’a ‘Bekliyorum’ dedim. Cumhuriyet adına iyi bir toplantı oldu” ifadelerini kullanmış.

İlhan Selçuk, herkesin Cumhuriyet Gazetesi’nin yaşaması için elinden geleni yapmaya çalıştığını ve Rahmi Koç’un eniştesi İnan Kıraç’ın bunlardan biri olduğunu söylüyor.

Cumhuriyet gazetesinin gelişmesi, gerektiğinde diğer medya sektörlerine girebilmesi ve rekabet ortamına uyum sağlayabilmesi için Cumhuriyet Vakfı’nın açılmasını, künyesinin zenginleşmesini düşündüğünü dile getiren İlhan Selçuk, “Bu kapsamda ülkemizin laik, Atatürkçü iş adamlarından destek arıyoruz. İlhan Kıraç Vakıf Danışma Kurulu Başkanımız oldu. Ayrıca Koç Grubu’ndan Hakan Gören isimli şahıs da Vakıf Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Biz vakıf yönetim kurulunu ismen de daha da zenginleştirmeye çalışıyoruz” demiş.

REFAHYOL HÜKÜMETİ’NİN YIKILMASINA DESTEK VERMİŞTİ
Rahmi Koç, Refahyol Hükümeti’nin yıkılması için destek vermişti. Rahmi Koç, Refahyol Hükümeti devrilir devrilmez, “İyi oldu. Biz de destek verdik” demişti. Rahmi Koç’un söz konusu desteğinin ardından Kocaeli’nde Ford-Koç ortaklığına bedava arsa verilmiş, İstanbul’da bir çam ormanını talan ederek paralı üniversite kurmasına göz yumulmuştu.

Ergenekon’un, Bülent Ecevit koalisyon hükümeti aleyhine faaliyetler yaptığı, Ecevit’in hastalığını bahane ederek darbe benzeri girişimde bulunduğu Ergenekon iddianamesinde yer almıştı. Rahmi Koç’la Ergenekon’un hükümetlerin yıkılmasına yönelik faaliyetleri birbiriyle aynı…

CUMHURİYET MİTİNGLERİNİN PARA KAYNAĞI KOÇ VE AYGÜN MÜ?
Mustafa Koç’un, Ergenekon zanlısı Sinan Aygün'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunması, babası Rahmi Koç'un, Sinan Aygün’ü cezaevinde ziyaretine gitme isteği dikkat çekici gelişme…

ATO Başkanı Sinan Aygün, evindeki kasasından çıkan 2,5 milyon euronun kaynağını, babadan kalma dükkanın satışından elde edilen gelir ile kızı Burcu'nun düğününde toplanan 30 torba altın olarak açıklamıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının düğününde bile 2,5 milyon euro toplanmamıştı. Söz konusu paranın, Cumhuriyet mitinglerinin finansmanı için kullanıldığı ileri sürülüyor. Koç’un, yaşaması için büyük destek verdiği Cumhuriyet Gazetesi, mitingleri tam sayfa olarak manşetten yayınlamıştı.

Aksiyon Dergisi’ne açıklamada bulunan HAK-İŞ Başkanı Salim Uslu, “Madem mitingler demokratik, para kaynakları da açıklansın!” demiş ve şunları söylemişti: “Aynî ve nakdî bağış varsa bunların kimler tarafından yapıldığının veya bir fon var ise buna kimlerin ne kadar katkıda bulunduğunun açıklanması gerekir. Bu mitinglerin demokratik olmasının şartları, sadece o mitinge katılanların sivil giysiler taşıyor olmasından kaynaklanmıyor. Miting giderlerinin de şeffaf olması lazım. Mitinglere katılanların yol ve yemek masrafları, basılan afişlerin, gazetelere verilen ilanların, kurulan ses düzeneğinin maliyeti belli. Bütün bunlar için nasıl bir fondan harcama yapıldığının, bunların faturalandırılıp faturalandırılmadığının, kimlere faturalandırıldığının tespit edilmesi lazım. Bu çok zor değil. Tam tersine, bu harcamaların açığa çıkmamış olması aynı zamanda miting üzerinde soru işaretleri meydana getiriyor. Mitingi tertip edenler bu güç kaynağını açıklamalı. Arkasında başka bir güç varsa bu kaynağı niçin gözden çıkardığı ve harcadığını da izah etmeli. Aksi halde, mitinge katılanlar değil, mitingin arkasındakilerin niyeti sorgulanır burada. Kaynağını açıklamadığınız bir büyük bütçeyle art arda büyük mitingler düzenliyorsanız ve bunun devam edeceğini söylüyorsanız, o zaman bunun ortaya konması lazım.”

Kenan Kıran / Cevdet Kılıçlar - Vakit



Bu haber 3,233 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,271 µs