En Sıcak Konular

Bakanın gizli kaydı CHP'de

23 Temmuz 2008 12:02 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın gizlice çekilmiş görüntüleri CHP'de çıktı. Üstelik CHP'li Kılıçdaroğlu bu gizli kaydı Meclis Kürsüsü'nden okudu...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın makamında görüştüğü Tarhan Havacılık şirketi sahibi Ali Tarhan tarafından gizli kayda alındığı ortaya çıktı

Geçen yıl Bağdat’ta düşerek, 28 Türk işçisinin yaşamını yitirmesine yol açan uçak kazasıyla ilgili olarak CHP’nin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında verdiği gensoru önergesi reddedildi.

Gensoru önergesinin ön görüşmeleri sırasında Bakan Binali Yıldırım’a CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu şok yaptı.

Kılıçdaroğlu, bakanın işadamı Ali Tarhan ile yaptığı görüşmenin gizli kayıt tutanaklarını Meclis kürsüsünden okudu.

SKANDAL KAYDI MECLİS KÜRSÜSÜ'NDEN OKUDU

Kılıçdaroğlu, bir işadamının Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’yu 800 bin dolar rüşvet istemekle suçladığını ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun isim vermediği işadamının daha önce gazetelerde haberi çıkan Ali Tarhan olduğu öğrenildi. “Ben Sayın Bakan’ın bu işadamıyla görüşmesini de dinledim” diyerek gündeme damgasını vuran Kılıçdaroğlu, görüşmeden bazı bölümleri şöyle aktardı:

“İşadamı ‘Bu Genel Müdür benden rüşvet istedi, ben hacca gittim. Allah belasını versin’ diyor. Sayın Bakan da diyor ki; ‘Aliciğim sen inançlı adamsın. Gel sana yeni bir şirket kuralım, bu işi de kapat.’ İşadamı yeni şirket kurmanın da zaman alacağını söyleyince sayın Bakan, ‘Birkaç haftada bitiririz. Bak yanımda Suat var’ diyor. O Suat’ın da kim olduğunu öğrendik. Vaktimiz olmadığından kaydı dinletemiyorum.”

"GİZLİ KAYDIN BANDI ELİMDE"

Kılıçdaroğlu, gizli kayda ilişkin bantın elinde olduğunu belirterek, “Sayın Bakan böyle bir görüşme yaptınız mı yapmadınız mı? Öğrenmek isterim. Suat kim? Onu da açıklarsanız seviniriz” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu görüşmeyi doğruladı. Söz konusu işadamının Kılıçdaroğlu ile de görüştüğünü belirten Bakan Yıldırım, “Dikkat edin sizinle konuşmasını da kayda almış olabilir, izniniz olmadan. Konuşmamı inkar etmem” dedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü’nü suçlayan söz konusu işadamına ilişkin haberlerin çıkması üzerine bu kişiyi makamına çağırdığını söyleyen Binali Yıldırım şöyle devam etti: “Bu arkadaşı çağırdım, mesele nedir diye dinledim. Arkadaşın talebi şu, ‘Eksiğim var, param yok, bu eksiklere rağmen izin vermeye devam edin.’ 160 eksiğin var, bu olmaz. Bile bile insanları ölüme göndermektir. ‘Efendim, param yok’ diyor. Ben dedim ‘şirket kur.’ Eee, pahalı ben kuramam, diyor. Ne yapayım izin mi verseydim?”

ÖNDER SAV OLAYINCA CHP GİZLİ KAYITLARA SAVAŞ AÇMIŞTI
Benzer bir gizli kayıt olayı Önder Sav ile Vakit arasında patlamış ve CHP Lideri Baykal çok sert çıkış yapmıştı. Baykal, kayıtla ilgili olarak "devletin güvenlik güçleri CHP'yi dinledi" demişti.

KAYIT KILIÇDAROĞLU'NA NASIL GELDİ?

İşin diğer bir yönü ise Bakan Yıldırım'ın gizli kaydının Kılıçdaroğlu'na nasıl geldiği ve Bakan Yıldırım söz konusu gizli kaydı dava konusu ederse Kılıçdaroğlu'nun kaynağını açıklayıp açıklamayacağı.

CHP'li Kılıçdaroğlu daha önce derin bağlantıları ile gündeme gelmiş ve özellikle aşırı sol militanları SSK Genel Müdürü olduğu dönemde kuruma doldurmakla suçlanmıştı. Bu konuda Kılıçdaroğlu hakkında bir MİT raporu da bulunuyor.

 



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,524 µs