En Sıcak Konular

Türkiye seçime gidebilir!

23 Temmuz 2008 11:47 tsi
Türkiye seçime gidebilir! AK Parti hakkındaki kapatma davasını sadece Türkiye değil dünya da yakından izliyor. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times kapatma davasının sonucunu söylemiyor. Ancak gazetenin ilginç iddiasına göre kapatma kararı çıksa da çıkmasa da

FT: Türkiye birkaç ay içerisinde seçime gidebilir
 LONDRA(ANKA)
Financial Times gazetesi, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin görüşmelere başlayacağını bildirirken, “Diplomatlar, karar ne olursa olsun Türkiye’nin, önümüzdeki birkaç ay içerisinde genel bir seçimle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor" diye yazdı.

Financial Times yayınladığı analizinde, yoğun kaygılar nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nin kararını birkaç saatte verebileceği görüşünü ileri sürdü.

Ekonomi gazetesi Financial Times, “Yargıçlar, bir Türk partisinin kaderini belirleyecekö başlıklı haber analizinde, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin görüşmelere 28 Temmuz’da başlayacağını belirtti.

Davanın iktidardaki partinin kapatılması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasetten yasaklanmasıyla sonuçlanabileceğine işaret eden gazete, diplomat ve analizlere dayanarak kararın birkaç gün içinde, bazılarının da, kamuoyu ve siyasetteki yoğun kaygıların nedeniyle kararın birkaç saatte verilebileceğini yazdı.

AKP’nin kapatılması tehdidinin finansal piyasaları olumsuz etkilediğini, Salı günü İstanbul borsasında hisse senedi fiyatlarının yüzde 2.8 düştüğünü kaydeden gazete, piyasalarda son dönemdeki gerileme daha çok uluslararası faktörlerden kaynaklansa da AKP davasının yatırımcıların arasındaki karamsarlığa katkıda bulunduğunu belirtti.

İngiliz gazetesi, AKP’nin Türkiye’yi İslamlaştırmayı amaçlayan “gizli bir gündemiönin olduğu savlarını reddettiğini belirterek, davanın “Kamuoyunun oldukça büyük bir kısmı ile, askerler ve medyanın bir bölümü dahil olmak üzere, laikler tarafından desteklendiğiöni de öne sürdü.

Anayasa Mahkemesi’nin önündeki seçeneklerini anlatan gazete, “Diplomatlar, karar ne olursa olsun Türkiye’nin önümüzdeki birkaç ay içerisinde bir seçimle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor" diye yazdı.

Milliyet



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,739 µs