En Sıcak Konular

Suç o zibidiyi yazar yapanda

23 Temmuz 2008 11:41 tsi
Suç o zibidiyi yazar yapanda Medya dünyasında "Oray Eğinzedeler" sayısı güngeçtikçe artarken, Akşam yazarı sert tepkilerle yüzleşmeye başlıyor. Bugünkü yazısında Oray Eğin'e sert eleştiriler yönelten Ali Atıf Bir bakın genç yazarla ilgili neler söyledi...

Ali Atıf Bir/Bugün

Oray Eğin denilen zibidiye yazar diye köşe veren utansın!

Bir süredir Ecevit Kılıç Sabah’taki ilginç röportajları ile dikkatimi çekiyordu. Geçtiğimiz hafta sonu Sabah Pazar’da öyle şık bir Oray Eğin analizi yapmış ki yüreğimin yağları eridi.

Kılıç’ın derleme toparlama, özetleme yeteneğine gerçekten şapka çıkardım. Aslında yazmayacaktım ama birkaç okurum Ecevit Kılıç’ın mükemmel analizini bana forwardlayınca, istemediğin ot burnunun dibinde bitermiş misali Oray Eğin yine rüyama geldi. As usual, tüm medya camiası adına ağzını burnunu Çarşamba pazarına çevirdim. Yetmedi bir de Perşembe pazarına çevirdim.

Uyanınca oturdum aşağıdaki yazıyı döşendim. Ecevit Kılıç Oray Eğin analizini şu cümlelerle bitirmiş: “Bu hafta kimi yazıyorsun?” sorusuna “Oray Eğin” dediğimde verilen cevapları hatırlatarak yanıt vereyim; “Dikkat et, küfür eder, iftira atar, uğraşılmaz...”

Bu, Oray Eğin’in yerini gayet iyi özetliyor. Köşesinde küfür ettiği, hakaret ettiği isimlerin bir kısmı akıllıca davranıp onu muhatap almak istemiyor, diğer kısmı ise gerçekten korkuyor... Yazılarının zemini sadece medya üzerine. Emin olun, sokaktaki insanlar böyle bir yazar olduğundan bile haberdar değil. Yazılarının etkisi de sadece medyayla sınırlı. O nedenle, yazılarını okuduğunuzda burun direğinizi kıran o pis koku dışında, hepsi sanalmış, bir projeymiş, medya tanrısının sabrımızı denemek için yolladığı bir belaymış gibi geliyor. Ve bu yüzden Türkiye’deki basının bir dönemini çok ama çok iyi simgeliyor...”

Ecevit Kılıç’ın durup dururken Oray Eğin analizi kaleme almasında kısa bir süre önce Oray Eğin’in Sabah’ın Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan’a “omurgasız” diye çakmasının payı büyük. Öyle ya da böyle Ecevit Kılıç da, Ergun Babahan da Oray Eğin’e ağzının payını vermekte haklılar. Adam gerçekten büyük bir nefretle, kinle, kanla kendine zarar verdiğini düşündüğü kişilere, kıskandığı kişilere, çıkarına dokunan ya da çakılmasından çıkarı olduğu kişilere itinayla şevkle kasten çakıyor.

Ecevit Kılıç analizinde Oray Eğin’in Genel Yayın Yönetmeni’ni mutlu etmek, ona yaranmak için bana ve aileme ettiği hakaretlere niye yer vermedi acaba?

Kılıç aynı şekilde “Eşcinsel yazarlar köşelerinde cinsel tercihlerini açıklamalılar” yazıma karşı Oray Eğin’in verdiği tepkiye de yer vermeliydi. O yazılar Oray Eğin nasıl bir içsel devinim nöbeti ile yazılarını yazdığının kanıtı. Adam gerçekten tek kişilik intikam tugayı gibi...

Sadece medya camiasındaki kişilere karşı değil. Herkese karşı öyle. Zamanında halkla ilişkilerci Fem Güçlütürk bunu bir etkinlikte zamanın Laila’sına sokmamış. Kadıncağıza köşesinden defalarca etmediği hakaret kalmadı. Adamda aşağılık kompleksi var. Babası oto sanayide çalışan namuslu bir esnafmış, seninki babasını aşmaya aklınca beyaz Türk olmaya çalışıyor. Bilmiyor ki yazdıkça siyahlaşıyor, babasıyla arasındaki insanı uçurum gittikçe açılıyor. Daha dün Sabah’taki Ecevit Kılıç analizine çok kaba bir iftira ile yanıt verdi...

Aklınca “Çalık Taraf Gazetesi’nin sponsoru” deyip Ecevit Kılıç’ın intikamını Sabah’tan alıyor. İki laf arasında da “Kaldı ki Altan ailesi her zaman parayı çok sevmiştir” deyip bir aileyi; Çetin Altan, Mehmet Altan ve Ahmet Altan’ı olduğu gibi çok adice bir iftirayla aşağılamaya çalışıyor.

Kim bilir ne yaptı Altanlar ona. Ya da Ecevit’in dediği gibi Altanlar’ı işveren olarak algılamadığı için çakmakta tehlike görmüyor. Ama Fatih Altaylı her an patronu olabilir. Bu nedenle çok korkuyor, onu yere göğe sığdıramıyor. Suç onda mı?

Hayır. Suç onun gibi bir zibidiyi yazar yerine koyup köşe verende. Ona yataklık yapanda. Neyse ki aramızda birkaç korkusuz yazar var da adamın foyaların bir bir ortaya çıkıyor. Daha da çıkacak bekleyin.



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,619 µs