En Sıcak Konular

Rusya bürokrasisinde portre krizi!

23 Temmuz 2008 10:19 tsi
Rusya bürokrasisinde portre krizi! Devlet Memurları, Putin'in mi yoksa halefi Dmitri Medvedev'in mi portresini asmanın daha doğru olacağı konusunda emin değil.

Devlet daireleri ve siyasetçi ofislerinde dönemin devlet başkanının portresinin asıldığı Rusya'da memurlar Putin ile Medvedev arasında kaldı.

Rusya'da devlet dairelerinde, bürokrat ve siyasetçi ofislerinde dönemin devlet başkanının portresini asmak adettendir. Vladimir Putin'in devlet başkanlığından başbakanlığa geçmesinin ardından kafalar biraz karıştı. Çünkü kimse, Putin'in mi yoksa halefi Dmitri Medvedev'in mi portresini asmanın daha doğru olacağı konusunda emin değil.

Rus Vedmosti Gazetesi, "1.5 milyondan fazla Rus yetkilisi ve patronların kafası karışık. Eğer iki portre olacaksa bunlar nasıl düzenlenecek? Hangisi sola, hangisi sağa asılacak. Eğer dikey asılacaklarsa, hangisi üstte hangisi altta olacak" diye sordu.

Putin de bu konuda bürokratlara bir ipucu vermiyor. Nitekim, devlet başkanlığı seçimleri öncesinde Putin'e, 'ofisinize Medvedev'in portresini asacak mısınız' diye sorulmuş o da "Dmitry Anatolyeviç Medvedev seçilirse, portresini asmama gerek yok. İşleyen bir ilişki için başka yollar var" demişti.

PUTİN, MEDVEDEV'İN PORTRESİNİ ASMIYOR

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Sözcüsü Dmitry Peskov, başbakanlık ofisinde Medvedev portresi bulunmadığını belirterek, ancak Putin'in henüz geçici ofisinde çalıştığını hatırlattı. Ancak Putin'in yeni makam odasına da Medvedev portresi asması beklenmiyor. İki liderin resimlerini birlikte asanlar da az değil. Izvestia Gazetesi'nde yer alan bir araştırma haberde, "Portrelerin büyüklüğü de önemli. Birinin portresini büyütmek ya da küçültmek için erken davranmak iyi değil" yorumu yapıldı.

hurriyet

 



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs