En Sıcak Konular

Rektörün ibretlik halleri

23 Temmuz 2008 09:38 tsi
Gazi Üniversitesi'nin görev süresi biten ve seçilmeyen rektörü Kadri Yamaç, kendisi seçilirken ne demişti; şimdi seçilmeyince ne diyor? Fark 180 derece...

Göreve geldiği 2004 yılında en fazla oyu almadığı halde Gazi Üniversitesine rektör seçilen Prof. Dr. Kadri Yamaç, bu kez en çok oyu aldığı halde ismi Cumhurbaşkanlığına çıkmayınca mahkemeye koştu. Olayın en ilginç boyutu ise, Yamaç'ın o gün gazetelere verdiği demeçle, bugünyaptığı arasındaki tutarsızlık oldu.

2000-2004 yılları arasında rektörlük yapan Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıza Ayhan rektör adayları seçiminde en fazla oyu almış, ancak ikinci sıradaki Kadri Yamaç atanmıştı. Ayhan, bu tercih karşısında mahkemeye başvurmuş ve en çok oyu aldığı halde rektör seçilmemesini dava etmişti.

Rektör atandıktan sonra verdiği bir demeçte “Atanmasan üzülürdüm ama dava açmazdım” demişti.

Bugün ise en en çok oyu alan fakat rektör seçilemeyen Prof. Dr. Kadri Yamaç yargı yoluna başvuracağını söylüyor.

BEN OLAMAZSAM, EŞİM OLUR

2006 yılında Kocaeli Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerinde ilk defa gerçekleşen bir olayın tekrarlanmasına YÖK izin vermedi.

Kocaeli Üniversitesinin eski rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'nun yerine senato seçimlerinde en çok oyu alan eşi Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, YÖK tarafından atanmış, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de, atamayı onamıştı.

Bu yıl ikinci kez rektörlük dönemlerini tamamlayarak yeniden aday olamayan Uludağ ve Dicle Üniversitesi rektörlerinin eşleri aday olunca, YÖK, senato seçimlerinin sonuçlarını göz önünde bulundurmayarak, adayları Cumhurbaşkanı'na sunduğu listeden çıkardı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Yurtkuran'ın eşi Merih Yurtkuran'ın ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fikri Canoruç’un eşi Prof. Dr. Naime Canoruç, bu sebeple üniversite senatosu seçimlerinden birincilikle ayrılmalarına rağmen, Cumhurbaşkanlığı'na sunulan listede bulunmadılar.

Üniversiteye yeni alınanakademik personelin alınmasıyla da ilgilenen rektörlerin, görev sürelerinde alınan personel sayısının artmasıyla, oy oranının arttığı yönündeki şaibeleri de ortadan kaldıran bu uygulamayla YÖK, geçmişte yaptığı hatayı da tekrarlamamış oldu.

aktif haber



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs