son numarası! | " /> son numarası! | "/>

En Sıcak Konular

Danıştay Katili'nin son numarası!

23 Temmuz 2008 08:08 tsi
Danıştay Katili'nin son numarası! DANIŞTAY saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan’ın sürprizleri sürüyor. Duruşmalarda hedef şaşırtmak için çeşitli yollar deneyen Arslan, Ergenekon törer örgütü Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanması eylemlerinde azmettirici olara

Alparslan Arslan, Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarında Ergenekon terör örgütünün azmettirici rolü ortaya çıkınca El Kaide avukatlarına vekalet verdi.

DANIŞTAY saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan’ın sürprizleri sürüyor. Duruşmalarda hedef şaşırtmak için çeşitli yollar deneyen Arslan, Ergenekon törer örgütü Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanması eylemlerinde azmettirici olarak suçlanınca El Kaide ile ile temasa geçti. Yakalandığında cinayeti ‘Başörtüsü kararını protesto etmek’ için işlediğini iddia eden Arslan, hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği açıklanınca da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’dan şeriatı ilan etmelerini istedi.

İDDİANAME ŞARJI

ARSLAN’IN provokasyonları Ergenekon iddianamesinin açıklanmasının ardından yeni bir boyut kazandı. Hakkındaki iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla ilgili kararı Yargıtay’a taşıyan Arslan, avukat olarak da El Kaide davalarının avukatlığını yapan isimleri seçti. Önce Hizbullah sanıklarının avukatı Abdurrahman Sarıoğlu Arslan’ın babası İdris Arslan’la birlikte duruşmalara girdi. Duruşma çıkışlarında da Sarıoğlu, Arslan’ın Danıştay cinayetini dini inançları için yaptığını iddia etti. Arslan eski Avukat Sarıoğlu’nun yönlendirmesiyle Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’ndeki temyiz duruşmasında kendisini savunması için terör örgütü El Kaide’nin avukatlığını yapan İlhami Soysal ve Selahattin Karahan’a vekalet verdi. Üç polis memurunun şehit olduğu ABD konsolosluğu önündeki El Kaide saldırısından birkaç gün önce Sincan F Tipi Cezaevi’ne giden avukatlar Alparslan Arslan ile görüştü. Avukatlarla Arslan’ın görüşmesinin yaklaşık 45 dakika sürdüğü öğrenildi.

200’ER YTL HAVALE

ALPARSLAN Arslan’ın vekaletini alan avukatlar Sincan F Tipi Cezaevi’nde Danıştay Davası’nın diğer sanıkları Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu, Tekin Irşi ve Süleyman Esen’i de ziyaret etti. Sanıklara ücretsiz savunma vaat ettikleri ileri sürülen El Kaide avukatlarının ziyaretinden kısa süre sonra Arslan’ın dava kapsamında tutuklu arkadaşlarına 200’er YTL gönderdiği öğrenildi. Bazı sanıkların cezaevi kantinindeki hesaplarına yatırılan parayı kabul etmeyerek Arslan’a iade ettiği bildirildi.

Öte yandan Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün Kütahya’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen Yalçın Tanfer terörle mücadeledeki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Oğlum Muzaffer Tekin’in avukatıydı

ALPARSLAN Arslan’ın babası İdris Arslan, oğlunun avukatlık yaptığı dönemde Muzaffer Tekin’in şirketinin işlerini takip ettiğini belirterek, bu nedenle görüşmelerinin doğal olduğunu söyledi. NTV’ye konuşan Arslan, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün 5 ay önce Ankara’da oğlunu sorgulamak istediğini ve cezaevi yönetimine başvurduğunu da anlattı. Arslan, ‘Oğlum ‘sorgulayacaksa gelmesin sohbete geliyorsa gelsin’ diye mesaj yolladı. Bunun üzerine iki saatlik bir görüşmeleri oldu’ dedi. star’a yaptığı açıklamada ise oğlunun avukatının Abdurrahman Sarıoğlu olduğunu anlatan Arslan ‘Sarıoğlu barodan kaynaklanan sıkıntı nedeniyle diğer avukatlara vekalet verdi. Alparslan’dan aldığı vekaletname, vekalet vermeye müsait’ dedi. Sanıklara yatırılan para hakkında bilgisinin olmadığını söyleyen Arslan, ‘Alparslan’ın isteğiyle 5-6 ay önce 6 arkadaşının hesabına bir miktar para yatırdım. Son dönemdeki paradan haberim yok’ diye konuştu.

YILDIRIM’A BİN 500 YTL

ARSLAN Danıştay sanıklarından Yıldırım’ın ailesine de ihtiyaçları olduğu için bin 500 YTL verdiğini söyledi. İki avukata vekalet verdiğini doğrulayan Arslan’ın avukatı Sarıoğlu ise ‘Para konusundan haberim yok. Ramazan Bayramı’nda bin YTL hesabına yatırmıştım’ bilgisini verdi.

star



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,697 µs