En Sıcak Konular

Van'daki El Kaide davasında 3 tahliye

22 Temmuz 2008 23:06 tsi
Van'da ''terör örgütü El Kaide üyesi olmak'' suçundan haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 31 kişinin yargılanmasına başlandı.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına Van F tipi Cezaevinde tutuklu bulunan 6 sanık, yoğun güvenlik önlemi altında getirildi.

6'sı tutuklu 31 sanığın hazır bulunduğu duruşmada, ilk olarak tutuklu sanıklar İbrahim Şen, Ümit İlaçoğlu, Murat Sonkur, Ekrem Müküs, Ercan Acar ve Abdulmenaf Dağaç'ın savunmaları dinlendi.

Davayla ilgili 121 sayfalık iddianamede El Kaide terör örgütünün Van sorumlusu olarak adı geçen İbrahim Şen, savunmasını sözlü yaparak, 8 sayfalık savunma dilekçesini mahkemeye sundu.

Şen, savunmasında, tanıdığı sanıklarla akrabalık, arkadaşlık ve komşuluk bağlarının bulunduğunu, herhangi bir örgütsel bağın söz konusu olmadığını belirterek, Van Emniyet Müdürlüğü tarafından ocak ayında düzenlenen operasyonun, ABD'ye karşı açtığı davayı baltalamaya yönelik olduğunu iddia etti.

Gözaltında bulunduğu süre içerisinde Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işkenceye maruz kaldığını ve darp edildiğini savunan Şen, suç duyurusunda bulunduğu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın devam ettiğini dile getirdi.

Sanıklardan Ümit İlaçoğlu, El Kaide terör örgütüne yönelik operasyon olarak kamuoyuna duyrulan operasyonun, emniyet mensuplarının terfi ve kariyer heyecanından başka bir şey olmadığını iddia ederek, El Kaide terör örgütü üyesi olmadığını, ancak Irak, Çeçenistan ve Filistin gibi ülkelerde Müslümanlara yapılan zulme hiçbir Müslümanın kayıtsız kalamayacağını ifade etti.

Tutuklu 6 sanığın savunmalarının ardından duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, daha sonra tutuksuz yargılanan sanıkların avukatlarının savunmalarını dinledi.

9 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan İbrahim Şen, Ümit İlaçoğlu ve Murat Sonkur'un tutukluluk halinin devamına, diğer tutuklu 3 sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Yoğun güvenlik önlemi altında adliyeden çıkartılan tutuklu sanıklar, cezaevi aracına bindirildikleri sırada tekbir getirerek, ''İyi çekin Yahudi çocukları, Mossad ajanları, Allah'ın melekleri de sizi çekiyor'' diye bağırdı.

aa



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,874 µs