kanlı planı bozuldu | " /> kanlı planı bozuldu | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un kanlı planı bozuldu

22 Temmuz 2008 22:04 tsi
Ergenekon'un kanlı planı bozuldu Ergenekon'un Diyarbakır'da kanlı bir eylem planladığı ortaya çıktı. İşte son anda önlenen haziran 2007'deki kan dondurucu olayın detayları...

İstihbarat birimlerinin son anda önlediği eylemde İşçi Parti’sinin düzenlediği mitinge katılanların üzerine ateş açılacaktı. Üstelik mitingin düzenlenme amacı bu kanlı provokasyondu.

Cumhuriyet mitinglerinin hemen ardından 9 Haziran 2007'de Diyarbakır'da düzenlenen sözde 'birlik ve kardeşlik' mitinginde görülmemiş bir kanlı provokasyon yapılacaktı.

Vakit gazetesinin Diyarbakırlı işadamı Mehmet Ali Altındağ'a dayandırarak verdiği haber, Ergenekon'un kan dondurucu eylem planını ortaya koydu.

ASIL NİYET PROVOKASYON

Ulusalcı derneklerin, İşçi Partisinin çağrısıyla organize ettiği Diyarbakır'daki mitingin asıl amacının kanlı bir provokasyon olduğu deşifre edildi. Ulusalcıların mitinginde ellerinde Türk Bayraklı eylemcilere yönelik saldırının son anda önlediği ortaya çıktı.

İSTİHBARAT BİRİMLERİNİN ULAŞTIĞI ŞOK BİLGİ

Diyarbakır söz gazetesi sahibi işadamı Mehmet Ali Altındağ, güvenilir bir kaynağın kendisine çok özel bilgiler verdiğini söyledi.

Yapılan açıklamalar ve istihbarat birimlerinin titiz çalışması çok açık bir Ergenekon tertibinin bozulduğunu ortaya koydu.

GÜVENLİK GÜÇLERİ KUŞ UÇURTMADI

Kanlı bir eyleme sahne olacağı söylenen mitingde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü 700 polis görevlendirmişti. Miting alanına gelen insanların üstü didik didik arandı, İstasyon Meydanı çevresinde de kuş uçurtulmadı.

EMEKLİ ASKERLER VE ADD DESTEK VERDİ

İşçi Partisinin düzenlediği ve Türkiye'nin birçok kentinden insanların da katılımının planlandığı mitinge yaklaşık bin kişi katıldı. Bu rakam organizatörler için hayal kırıklığıydı.

Diyarbakırlıların da ilgi göstermediği miting 3 saat önce bitirildi. Mitinge şu anda Ergenekon tutuklusu olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli askerler, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Kuvayi Milliye derneği yöneticileri ve diğer illerden getirilen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılmıştı.

GENELKURMAY RAHATSIZ OLDU

Genelkurmay Başkanlığı; İşçi Partisi'nin Genelkurmayı bu mitinge destek veriyormuş hatta mitingi organize ediyormuş gibi göstermesi karşısında, mitingden bir gün önce resmi internet sitesinden sert bir yalanlama yayınladı.

BENZER OLAYLAR YAŞANMIŞTI

Bu olay akıllara daha önce Ergenekonculara destek veren sivil toplum örgütlerinin düzenledikleri eylemlerde yaşanan bir dizi olayı getirdi.

İLK PROVOKASYON

28 Ekim 2007 tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen "terörü protesto" mitingi öncesinde, miting alanına 50 metre mesafede yaşanan patlamada 3 kişi yaralanmıştı. Miting alanında bulunanlar patlamanın hemen ardından terör örgütü aleyhine sloganlar atmışlardı.

ANKARA'DA FACİA ÖNLENMİŞTİ

Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişikliğin ikinci tur görüşmeleri öncesi Ankara Sıhhiye'de yer alan Osmanlı Camii'nde bir el bombası bulunmuştu. 8 Şubat 2008 tarihinde bombanın bulunduğu caminin hemen yanında bir gün sonra 'laiklik ve bağımsızlık mitingi' düzenlenmişti. Cami cemaatinin dikkati mitingde yapılması muhtemel bir kanlı eylemi engellerken, bombanın MKE yapımı olduğu tespit edilmiş ancak seri numaralarının kazındığı görülmüştü.

samanyoluhaber



Bu haber 851 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,990 µs