Ergenekon kuyrukçusu' | " /> Ergenekon kuyrukçusu' | "/>

En Sıcak Konular

'Baykal Ergenekon kuyrukçusu'

22 Temmuz 2008 20:51 tsi
'Baykal Ergenekon kuyrukçusu' Ahmet Türk Genel Başkan olduktan sonra katıldığı ilk grup toplantısında Baykal'a yüklendi. "CHP'nin Ergenekon politikasının altında birşeyler olduğuna inanıyorum" diyen Türk, ilk kez Ergenekon'la ilgili partisi adına "net" bir tutum aldı.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, bazı siyasilerin Ergenekon'u sulandırarak basitmiş gibi göstermeye çalıştığını belirterek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Ergenekon'un kuyrukçuluğunu yaptığını söyledi. Ahmet Türk, CHP'nin Ergenekon konusundaki politikasının altında da birşeyler olduğuna inandığını söyledi.

DTP Grup toplantısında konuşan Ahmet Türk, Ergenekon örgütünün bütün yönleriyle ortaya çıkarılmasının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Ergenekon'un demokratik sistemi sonlandırmaya yönelik bir çaba içinde olduğunu, TBMM'nin 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesini ortadan kaldırmaya yönelik bir girişimde bulunduğunu dile getiren Ahmet Türk, Ergenekon'un iktidarı hedef olan ve demoktarik siyaseti bitirmek isteyen bir çaba içinde olduğunu kaydetti. Son zamanlarda birilerinin Ergenekon soruşturmasını sulandırma çabası içine girdiğini vurgulayan Ahmet Türk, işi sulandırmaya çalışan, Ergenekon'un kuyrukçuluğunu yapan kesimlerin ve siyasetçiler olduğunu söyledi.

Siyasilerin, 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesini korumaya yemin ettiğini hatırlatan Ahmet Türk, buna rağmen Ergenekon'un kuyrukçuluğuna soyunan siyasetçilerin bulunduğunu söyledi. Gözaltına alınan bir emekli generalin, bir CHP milletvekilini arayarak telefonla bilgi verdiğini hatırlatan Ahmet Türk, bu süreçte CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tavrına da dikkat çekti.

"BAYKAL, KRİTİK KONULARDA TARTIŞMAK İSTEMEYEN VE KAÇAN BİR YAPIYA SAHİP"

Baykal ile 4 yıl aynı partide siyaset yaptıklarını, Baykal'ın kritik konularda sürekli olarak tartışmak istemeyen ve kaçan bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Ahmet Türk, "Ama bugün Ergenekon'un kuyrukçuluğunu yapıyor. O zaman halkımız şunu söylüyor; Acaba arada bir ilişki mi var ? Haklı olarak soruyor bunu. Demokratik sistemi ortadan kaldırmaya yönelik bir eylem gerçekleştiriliyor ve gerçekten bunu boşa çıkarmaya yönelik bir arayışın içinde olduğu söyleniyor" şeklinde konuştu.

Hrant Dink cinayeti azmettiricisi olarak gözaltına alınan Yasin Hayal'in mahkemeye sevkedilirken "Yaşasın Muhsin Yazıcıoğlu, yaşasın Alperen Ocakları' şeklinde slogan attığını belirten Ahmet Türk, "Acaba sevgisini mi gösteriyordu, yoksa bir mesaj mı vermeye çalıştı. Bununla 'bize sahip çıkın' mesajı veriyordu" dedi. Ahmet Türk, CHP'nin Ergenekon konusundaki politikasının altında da birşeyler olduğuna inandığını söyledi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Türkiye'nin çetelerden arındırılmasının önemine işaret ederek, Ergenekon zanlılarının ne kadar ceza alacaklarının çok da önemli olmadığını kaydetti.

Türkiye'de binlerce faili meçhul cinayetin işlendiğini, Türk ve Kürt halklarının bu yolla birbirine düşman hale getirilmeye çalışıldığını dile getiren Ahmet Türk, "Bizim temennimiz bunların kirli çamlaşırlarının ortaya çıkarılmasıdır. Türk halkının da, Kürt halkının da çektiğini acıların anlaşılmasıdır" şeklinde konuştu.

Ahmet Türk, bugün Türkiye'deki en büyük tehlikenin, Ergenekon'un sulandırılması girişimi olduğunu vurgulayarak, Ergenekon'u basit gösteren mantığına karşı çıkılması gerekildiğini ifade etti.

Ahmet Türk, "Eğer gerçekten Ergenekon sulandırılırsa, bir sonuca ulaşılamazsa, siz o zaman görün Türkiye'nin halini. Kuyruğuna basılmış yılan gibi Türkiye'deki demokratik kurumlar için çok tehlikeli hale gelecektir" dedi.

Ergenekon soruşturmasıyla bir çetenin yapısının ortaya çıkarıldığını hatırlatan Türk, bu yapılanmanın Şemdinli'de suç üstü yakalandığını, ancak devletin bir Başçavuş'u bile cezalandıramadığını kaydetti.

Şemdinli savcısının da görevden alındığını ifade eden Türk, "Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar, ellerinde çok sağlam bilgi ve bulgular olmadan böyle bir kör kuyuya girerler miydi. Demkki ellerinde çok sağlam belge ve bulgular var" diye konuştu.

Ahmet Türk, siyasi partilerin Ergenekon'u sulandırmasından daha ağır bir suçun olamayacağını söyledi.

cihan



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,326 µs