En Sıcak Konular

ATM'den para çekerken dikkat!

22 Temmuz 2008 20:47 tsi
İstanbul Bilişim Polisi kredi kartı dolandırıcılığı yapan şebekeyi suçüstü yakaladı.

Polisin operasyonu, bankamatik hırsızlarının kartları nasıl kopyaladığını da ortaya çıkardı. Bankaların ATM cihazlarına özel bir düzenek yerleştiren zanlılar, yaklaşık bin kişinin kart bilgilerini ve şifrelerini ele geçirip, hesapların içini boşaltmış.

İstanbul polisi yaklaşık 3 aydır peşinde olduğu kredi kartı dolandırıcılığı yapan şebekeyi evinde bastı.

Bakırköy, Eyüp, Küçükçekmece ve Yalova'da eş zamanlı operasyon düzenleyen Bilişim Polisi, zanlıların evine yaptığı baskında, 3 ATM düzeneği, 3 adet kart kopyalama cihazı, 72 manyetik şeritli boş plastik kart ile 4 adet çeşitli bankalara ait POS cihazı ve 1 adet demir kesme makinesi ele geçirdi.

Operasyon sonrası zanlıların akıllara durgunluk veren yöntemi de ortaya çıkmış oldu. Şebeke elemanları, ATM'lerin klavye ve kart okuma kısmını sökerek yerine birebir kopyası başka bir düzenek yerleştiriyor ve mini kamera yardımıyla da kartın şifre bilgilerine ulaşıyordu.

Zanlıların özenle hazırladıkları sahte ATM düzeneklerini Kadıköy ve Eyüp'te belirledikleri ATM'lere yerleştirdikleri ortaya çıktı. Polisi bile hayrete düşüren hırsızlık olayında 968 banka müşterisinin kartı kopyalandı ve hesaplar boşaltıldı. Polisin yaptığı ilk tespitlere göre 2 milyon YTL civarında paranın bu yöntemle hesaplardan çekildiği tespit edildi.

Yaşanabilecek muhtemel hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağıran Bilişim Suçları polisi, özellikle ATM'lerden para çeken vatandaşların şifrelerini yazarken elleriyle perdeleme yapmalarını istedi. Polis, işlem yapılan ATM'lerin hasarlı ya da şüpheli bir durumlarının bulunup bulunmadığının da kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.
Operasyon sonrası kredi kartı kopyalayan ve bazı kartların şifrelerini ele geçiren 6 kişi, emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan şahısların benzer suçtan sabıkaları bulunduğu ''şebeke elebaşı'' olduğu öne sürülen Nurettin Y'nin ise aynı suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden 2007'de firar ettiği ortaya çıktı.

samanyoluhaber



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs