Planımız hazır | " /> Planımız hazır | "/>

En Sıcak Konular

Arınç: Planımız hazır

22 Temmuz 2008 19:04 tsi
Arınç: Planımız hazır Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, A, B, C planları olmadığını söyledi; ama "plansız" olmadıklarını da ekledi. İşte Arınç'a göre AK Parti'nin planı...

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, kamuoyunda A, B ve C planları olduğu iddialarını reddederek, "Bir tek düşüncemiz var; o da AK Parti hakkında açılmış davanın retle sonuçlanmasıdır." dedi.

Arınç, bir takım açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Denizli'de Vali Yavuz Erkmen ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'yi makamlarında ziyaret etti.

Başkan Zeybekci'yi ziyaretinde ülke gündemindeki konuları değerlendiren Arınç, AK Parti hakkında açılan kapatılma davasının bekledikleri gibi hızla ilerlediğini söyledi. Davanın hayırlı bir şekilde sonuçlanarak Türkiye'nin rahatlamasını istediklerini söyleyen Arınç, partinin kapatılma halinde A, B ve C planlarının olduğu iddialarının doğru olmadığını ifade etti.

Arınç, "A, B ve C planlarını konuşmaya gerek yok. Çünkü bizim bir tek planımız bir tek düşüncemiz bir tek arzumuz var. O da AK Parti hakkında açılmış davanın retle sonuçlanmasıdır. Yani mahkemenin bu davayı yeterli görmemesi ve AK Parti hakkında kapatma istemini reddetmesidir. Bundan da eminiz. Bunun dışında doğrusu hiçbir planımız yok." dedi.

Türk halkına güvendiklerini ifade eden Arınç, "Bundan 1 yıl önce Türk seçmeninin iki kişiden birisinin onayladığı AK Parti'yi iktidara getirmiştir. 17 milyon oy almış bir partinin suç işlediğini iddia etmek veya kapatılması gerektiğini söylemek hukuk dışı bir anlayış olur. Anayasa Mahkemesi'nin sayın üyelerinin örnek bir karar vereceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kapatma davası ile birlikte ekonomide ve sosyal hayatta bir gerileme başladığını kaydeden Arınç, "Bunu kapatma davasıyla birlikte güvensizlik ve istikrasızlık olarak değerlendirmek mümkün. Karar verilmesiyle birlikte Türkiye yeniden büyük bir ivme ile başarılı çalışmalarına devam edecek ve geri kaldığımız kısa sürede bunu aşmış olacağız." şeklinde konuştu.

"ŞENER BAŞARILI OLAMAZ"

AK Parti'den istifa eden Abdüllatif Şener'in yeni oluşumu hakkındaki soruları da cevaplayan Arınç, Şener'in eski bir dostu olduğunu; ancak başarılı olamayacağını söyledi.

Arınç, şunları kaydetti: "AK Parti'den medeni bir şekilde istifa ettiler. Şimdi bir çalışma yaptığını duyuyoruz. Bu çalışmaları doğrusu merakta etmiyoruz. Çünkü bizim kanaatimize göre AK Parti gibi güçlü parti ve iktidar varken siyasette bir boşluk bulunmuyorken yeni bir siyasi oluşumun geleceği olmaz. Başarılıda olamaz, kazançlı da olmaz. Dolayısıyla kendi tercihleriyle baş başa kalmışlardır. Tercihlerinin sonucunu da çok uzun olmayan bir sürede göreceğiz."

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cezasının affedilmesi konusunda sorulan bir soruyu ise Arınç, "Erbakan'ın zihni, dimağı çok güçlü; ancak vücudunda rahatsızlıklar olduğunu biliyoruz. Bunlar sürekliyse cumhurbaşkanı yetkisini kullanabilir. Geçtiğimiz cumhurbaşkanları bu yetkiyi kullandılar." dedi.

Öte yandan, Arınç, ziyarette Başkanı Zeybekci'ye mesir macunu hediye etti.

cihan



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,962 µs