tebdili kıyafet saklanmış | " /> tebdili kıyafet saklanmış | "/>

En Sıcak Konular

Karaciç tebdili kıyafet saklanmış

22 Temmuz 2008 18:31 tsi
Karaciç tebdili kıyafet saklanmış Bosna’da insanlığa karşı suç işlemekten sorumlu tutulan Radovan Karaciç’in yakalanmasının ardından, Sırp hükümeti bugün konuyla ilgili açıklama yaptı. Karaciç, sahte kimlik ve "tebdili kıyafet" yaparak saklanmış...

Hükümet yetkilileri, Karaciç’in Belgrad yakınlarında sahte kimlik ile yaşadığını ve alternatif tıp ile ilgilenen bir klinikte çalıştığını bildirdi. Sırbistan savaş suçları savcısı Vladimir Vukceviç, Karaciç’in yüzünü saklamak için beyaz uzun sakal bırakıp, saçlarını uzattığını ve gözlük taktığını söyledi. 

Yetkililer, Karaciç’in sakal bıraktığı son halini gösteren bir fotoğrafını da basın mensuplarıyla paylaştı. Konuylai ilgili fazla ayrıntılı bilgi vermeyen yetkililer, iki savaş suçlusunun daha peşinde olduklarını ve onları yakalama şanslarını tehlikeye atmak istemediklerini söyledi. 

Daha önce yapılan açıklamalarda ise, Karaciç’in cuma sabahı Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bir belediye otobüsünde yakalandığı bildirildi.Sırbistanlı bir polis kaynağı, Radovan Karaciç’in yabancı bir istihbarat servisinin verdiği bilginin ardından saklandığı evde haftalarca izlendikten sonra Belgrad’ın bir banliyösünde yakalandığını söyledi. Karaciç’in avukatı Sveta Vuyaciç de müvekkilinin cuma günü 09.30’da bir belediye otobüsünde yakalandığını, mahkemeye çıkarıldığı düne kadar gözaltında tutulduğunu ifade etti.

Radovan Karaciç kimdir?

Soruşturma yargıcı Milan Dilpariç ise bu sabah yaptığı açıklamada, Karaciç’i sorguladığını ve kendine yönelik suçların bildirildiğini, bundan sonraki aşamada, Karaciç’İn Lahey’deki uluslarareası savaş suçları mahkmesine teslim edileceğini bildirdi.

DESTEKÇİLERİ MAHKEME ÖNÜNDE TOPLANDI
Sırbistan jandarmasının ağır silahlı özel birlikleri Belgrad’daki savaş suçları mahkemesinin etrafında geniş güvenlik önlemleri alırken, mahkemenin önünde bekleyen Karaciç’in kardeşi Luka Karaciç kardeşinin teslim olmadığını, bunun onun tarzı olmadığını söyledi. Karaciç'i desteklemeye gelen aşırı milliyetçileri polis durdurmaya çalıştı.

Mahkeme binası yakınlarında toplanan Karaciç yanlısı onlarca kişi “Kahraman Karaciç” ve “Vatan Haini Tadiç” sloganları atarken, mahkeme binası önünde bekleyen gazetecilere saldıran bazı kişiler ise tutuklandı.

Belgrad’ın merkezinde bazı noktalara güvenlik güçleri yerleştirilirken, Kosova’nın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra saldırıya uğrayan Amerikan Büyükelçiliği önünde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

ntvmsnbc/ajanslar



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,253 µs