En Sıcak Konular

Bu cinayet dehşete düşürdü!

22 Temmuz 2008 17:44 tsi
O bir iç mimardı. Kaçırıldı ve işkence gördü. Gözleri oyuldu, çenesi kırıldı. Ardından bir varile konup, üstüne beton döküldü.

Güngören'de kaçırdıkları bir iç mimarı işkenceyle öldürdükten sonra cesedini bir varile koyarak üzerine beton döktükleri ileri sürülen 3 şüpheli yakalandı. Bu kişilere yardım ettikleri öne sürülen 1'i kadın 8 kişi de gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göde Eyüp Cumhuriyet Savcılığına dilekçe veren Hakverdi Şahin, bir süredir haber alamadığı iç mimar oğlu Cevat Şahin'in (28) bulunmasını istedi.

Savcılığın talimatıyla 12 Temmuz 2008 tarihinde harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı polis ekipleri, baba Hakverdi Şahin ile arkadaşlığı olan ve ortaklaşa iş yapmak isteyen elektronik mağazası sahibi Abdülkadir E. ile bu kişinin kardeşlerini izlemeye aldı.

Güngören'deki bir muhtarlıkta şüphelilerle ilgili kimlik araştırması yapan görevliler, kayıp iç mimar Şahin ile irtibatlı olabileceği düşünülen mahalle arkadaşlarını da araştırdı.

İÇ MİMARIN CESEDİ VARİLDE BULUNDU
Polisin çalışması sürerken, Silivri ile Gümüşyaka arasındaki boş bir arazide, 15 Temmuz günü bir varil bulan bekçinin ihbarıyla olay yerine giden Silivri jandarma ekipleri, varili kimyasal sızıntı tehlikesine karşı incelemeye götürdü. 2 gün sonra açılan betonla kapanmış varilin içinde, kayıp iç mimar Cevat Şahin'in cesedi bulundu.

Şahin'in işkenceyle gözlerinin oyulduğu, burnu ile çene kısmının kırıldığı tespit edildi. Cesedin bulunması üzerine araştırmalarını genişleten Gasp Büro Amirliği görevlileri, 18 Temmuz günü, şüphelendikleri Abdülkadir E. ve kardeşlerine ait Güngören Ahmet Nafiz Gürgen Mahallesi Sırpsındığı Sokak'taki otomobil garajına operasyon düzenledi.

Operasyonda, 14 Temmuz günü iç mimar Cevat Şahin'i bu garajda işkenceyle öldürdükleri, aynı akşam cesedi bir varile koyarak üzerine beton döktükleri ve varili boş bir araziye attıkları ileri sürülen Çelik D, Süleyman E. ve Serdar Y. adlı şüpheliler yakalandı. Polis ayrıca, bu kişilere yardım ve yataklık ettikleri iddia edilen 1'i kadın 8 kişiyi daha gözaltına alındı.

Cinayet emrini verdiği iddia edilen, Süleyman E'nin ağabeyi Abdülkadir E'nin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

OLAYIN DETAYLARI
Mobilyacı Hakverdi Şahin ile ortak iş yapmak isteyen Abdülkadir E'nin, Şahin'in oğlu Cevat Şahin ile sorunlar yaşadığı ve bu yüzden kaçırılarak gözünün korkutulması emrini verdiği ileri sürüldü.

Buluşma vaadiyle Güngören'deki bir restorana çağrılan Cevat Şahin'in, buradan Abdülkadir E'nin adamları tarafından zorla kaçırılarak götürüldüğü garajda işkence yapılarak öldürüldüğü, cesedin aynı akşam kimyasal madde bulunan bir varile konularak üzerinin betonla kapatıldığı ve daha sonra boş bir araziye atıldığı iddia edildi.

Yetkililer, mahalle muhtarlığında çalışan Ruken T. (32) adlı kadının da muhtarlıkta yapılan incelemeleri Abdülkadir E'ye ilettiği ve bu kişinin operasyondan önce kaçmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını dile getirdi.

Abdülkadir E'nin kaçtıktan sonra kardeşlerine kendisiyle ilgili kayıp başvurusu yaptırttığı da ifade edildi.

BABASINDAN KİRALADIKLARI GARAJDA OĞLUNU ÖLDÜRMÜŞLER
Cinayetin işlendiği garaja yapılan operasyonda, olayla ilgili kan lekeleri ve delillerin temizlenmeye çalışıldığının belirlendiğini anlatan yetkililer, Abdülkadir E'nin garajı, oğlu öldürülen Hakverdi Şahin'den kiraladığı ve cinayeti işleyenlerin gayrimenkul zengini olan babanın mal varlığını ele geçirmeyi amaçladığını belirtti.

Bu arada, aranan Abdülkadir E'nin, kendisini arkadaşı olarak gördüğü için oğlunun kaybolduğunu anlatan baba Hakverdi Şahin'e, savcılığa başvurması yönünde telkinde de bulunduğu dile getirildi. Öldürülen iç mimar Cevat Şahin'in, henüz 45 günlük evli olduğu kaydedildi. Gözaltına alınan 11 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AA



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,172 µs