En Sıcak Konular

Amerika ayaklandı: McDonald's zorda!

22 Temmuz 2008 17:32 tsi
Amerika ayaklandı: McDonald's zorda! Dünyaca ünlü gıda firması McDonald's ABD'de zor günler geçiriyor. Sebebi Amerika Aile Derneği'nin firmaya savaş açması. Ancak sebep tahmin ettiğiniz gibi sağlıklı beslenme değil. Bilakis, eşcinsellik...

Hamburger lokantaları zinciri McDonald’s a ABD Aile Derneği savaş açtı . Daha önce Ford'u dize getiren Aile derneğinin McDonald'sa Savaş açmasının nedeni?
 
Hamburger lokantaları zinciri McDonald’s endişeli, 2.5 milyon üyesi olan ABD Aile Derneği Öfkeli. Mesele ürün kalitesi ya da sağlıklı beslenme değil, eşcinsellik... Aile Derneği, “Ulusal Gay ve Lezbiyenler Ticaret Odasına” bağış yapan McDonald’s’ı boykot kararı aldı.

ABD Aile Derneği AFA, kendisini muhafazakar değerleri savunan, Hıristiyanlığa bağlı bir oluşum olarak değerlendiriyor. Dernek, bugüne kadar ABD kamuoyunda ses getiren, hatta otomotiv devi Ford’u dize getiren pek çok boykot eylemine imza attı. Derneğin son hedefi, hamburger zinciri McDonald’s oldu.

McDonald’s’ın Ulusal Gay ve Lezbiyenler Ticaret Odasına’na yaptığı 20 bin dolarlık bağışa tepki gösteren dernek, desteğin derhal geri çekilmesini talep ediyor. Dernek, aksi takdirde 2.5 milyon üyesinin boykota uyarak McDonald’s’ı ciddi zarara uğratabileceği uyarısında bulunuyor.

“Eşcinsellerin işe alınmasına ya da McDonald’s’larda çalışmasına karşı değiliz” diyen AFA, özellikle eşcinsel evliliklere şiddetle karşı çıkıyor. AFA, eşcinsellerin toplumda daha fazla yer bulması için mücadele eden bir kuruluşa destek veriliyor olmasına da kızgın.

Dernek, daha önce benzer bir kararla otomotiv devi Ford’u dize getirmişti.
Derneğin daha önce, eşcinsel yayın kuruluşlarına reklam verdiği gerekçesiyle boykot ettiği Ford’un satışları her ay yüzde 8 düşmüş, otomotiv devi bir süre sonra reklam politikasından vazgeçmek zorunda kalmıştı.

Aktifhaber



Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,353 µs