En Sıcak Konular

Havaya sıkılan kurşunlar devlet malı

22 Temmuz 2008 16:43 tsi
Havaya sıkılan kurşunlar devlet malı Şırnak'tan gelen düğün görüntüleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Aşiret liderinin oğlunun düğün töreninde 60.000 mermi sıkıldı. Acı gerçek bugün gün yüzüne çıktı!

Dün Şırnak'tan gelen düğün görüntüleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Aşiret liderinin oğlunun düğün töreninde 60.000 mermi sıkıldı. Düğün sahipleri çok mutluydu. Ancak bu mutluluk bugün sona erdi. Haklarında soruşturma açıldı. Soruşturmanın en ilginç bölümü ise dakikalarca havaya mermi sıkanlarınn çoğunun "korucu" olmasıydı. Yani havaya sıkılan on binlerce mermi; devlet tarafından onlara zimmetle verilen "bedava" mermilerdi.

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde Süryani iki gencin düğününde Biksi, Kanas, Kalaşnikof ve M-16 silahlarla havaya binlerce kurşun sıkan köy korucularını hakkında disiplin soruşturması açıldı. 

Beytüşşebap Kaymakamı Murat Uzunparmak, düğünde çekilen görüntülerin jandarma tarafından büyük bir titizlikle incelendiğini belirterek, “Havaya ateş açan 11 kişiden 8’inin korucu olduğu belirlendi. Ayrıca düğün sahibi Muhsin Yaramış hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” dedi. Havaya sıkılan kurşunlardan bazılarının, yüksek gerilim hattına isabet ettiği ve telin kopmasına ramak kaldığı da ortaya çıktı.

Beytüşşebap’ın Kato Dağı eteğindeki Cevizağacı Köyü’nde Belçika’da yaşayan Süryani 20 yaşındaki Mecit Yaramış ile akrabası olan 19 yaşındaki Estel Yaramış, 6 gün 6 gece süren bir düğünde evlendi. 20 yıl önce Avrupa’nın çeşitli ülkelerine göç eden Süryanilerin yanı sıra düğüne bölgedeki aşiret ağaları ile geçici köy korucuları da katılınca, Biksi, Kanas, Kalaşnikof ve M-16 silahlarla havaya binlerce kurşun sıkıldı. Koruculara zimmetle teslim edilen kurşunların havaya sıkılması görüntülerinin televizyon ve gazetelerde yer alması üzerine çifte soruşturma başlatıldı.

SİLAH SIKANLARDAN 8'İ KORUCU

Beytüşşebap İl Jandarma Komutanlığı’nda düğün görüntülerinin incelenmesi devam ederken, görüntülerden havaya ateş açan 11 kişiden 8’inin korucu olduğu tespit edildi.

Beytüşşebap Kaymakamı Murat Uzunparmak, korucular hakkında Jandarma Komutanlığı’nın disiplin soruşturması başlattığını belirterek, “Görüntülerin incelenmesi sürüyor. Şu ana kadar ateş edenlerden 8’inin korucu olduğu tespit edildi. Bu kişilerin kullandığı mermiler devlet tarafından zimmetle kendilerine veriliyor. Korucularla ilgili soruşturma devam ederken, biz de Kaymakamlık olarak düğün sahibi Muhsin Yaramış hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” dedi.

YÜKSEK GERİLİM TELİNE İSABET ETMİŞ

Beytüşşebap Cevizağacı Köyü’ndeki düğün sırasında havaya sıkılan binlerce kurşun nedeniyle bir facianın eşiğinden dönüldüğü de ortaya çıktı.
Havaya sıkılan kurşunlardan bazılarının, düğünün yapıldığı alanın üzerinden geçen enerji nakil hattı tellerine isabet ettiği, tellerden birisinin kopmasına ramak kaldığı ortaya çıktı. Düğüne katılanlar, “Eğer bu tellerden biri kopup insanların üzerine düşseydi bir çok kişi yaşamını yitirirdi. Telin kopmaması büyük bir faciayı engelledi” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde Süryani iki gencin düğününde Biksi, Kanas, Kalaşnikof ve M-16 silahlarla binlerce kurşun sıkılması olayıyla ilgili Şırnak Valiliği de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

“21 Temmuz 2008 günü saat 12.00 sıralarında Beytüşşebap İlçesi Cevizağacı Köyü'ndeki düğünde, 7’si Geçici Köy Korucusu, 1’i emekli geçici köy korucusu, 3’ü sivil vatandaş olmak üzere 11 kişinin, kendilerine zimmetli görev silahları ve ruhsatsız silahlar ile havaya rasgele ateş ettikleri tespit edilmiştir. Olaya karışan şahıslar hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

hürriyet



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs