En Sıcak Konular

Erdoğan korktu kaçtı iddiası

22 Temmuz 2008 14:27 tsi
CHP lideri Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuşuyor. Baykal'ın ilk gündem maddesi ise Kıbrıs...

CHP lideri Deniz Baykal partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP lideri Baykal'ın ilk gündem maddesi ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlık kutlamaları oldu.

KKTC'nin çok zor koşullar altında var olma mücadelesi verdiğini söyleyen Baykal, "Harekat öncesi Türklerin Kıbrıs'ta yaşadıkları acılar hala hafızalardan silinmemiştir" dedi.

İşte Baykal'ın grup toplantısından satır başları;

Annan Planı: Annan Planı Kıbrıs'ta bir çözüm olarak önümüze sunulmuştur. Bu planı kabul etmemiz mümkün değildir ve Kıbrıs'taki Türk varlığı ciddi bir tehlikeye girecek ve daha olumsuz bir tabloyla karşılaşacaktır. Buna rağmen Türkiye Annan Planı'na destek olmayı sürdürdü. Sonuç ise biz kabul ettik ama karşı taraf kabul etmedi. Gelinen noktada Kıbrıs'ta daha kısa bir süre önce 1 Temmuz'da her iki ülkenin temsilcisi önemli bir görüşme yaptı. Görüşmenin özünü BM temsilcisi şöyle bir şey sonuç özetledi: Kıbrıs'ta tek egemenlik ve tek bir vatandaşlık anlayışı kabul edilmiştir. Bu çok ciddi bir rahatsızlıktır...

Erdoğan habersiz: Tek emegenlikmiş, herşey açık! Bu ne demek KKTC ortadan kalkacak demek! Biz eğemenlik iddiamızdan vazgeçerek onlara teslim olacağız demek. Türklerin muhtemel var olan egemeniliğini sona erdirmek demektir. Bu çok üzüntü verici bir tablo. Neyin vatandaşı olacağız, Rumlar KKTC vatandaşı mı olacak! Sen bunu kabul ettikten sonra neyi anlatacaksınız (Grupta, Erdoğan'ı protesto sesleri yükseliyor).

Erdoğan nutuk atıyor: Şimdi Başbakan nutuk atıyor! Bunların tamamı boş sözlerdir (Erdoğan'ın KKTC ile ilgili eğemenlik sözleri) . Bunlar aldatmaca sözlerdir. Bunlarla Türkiye aldatılamaz.

Lozan dönüm noktasıdır: 1. Dünya savaşı sonrasında yapılan anlaşmaların en önemlisi ve sadece o imzayı atan ülkelerin bir süre sonra kabul etmek zorunda kalacakları biçimde ters düz edilmiştir. Bu muazzam bir olaydır. Bu uluslararası büyük bir işarettir. Ve ilk kez Anadolu'da masa başında kararlaştıkdıkları modeli, bunu tatbik edemeyeceklerini yaşayarak öğrenmişlerdir.

22 Temmuz'un yıldönümü: Bugün genel seçimlerin üzerinden tam bir yıl geçmiş. Bir yılda bir ülke seçimlerden çıkışının birinci yılında iktidar partisi kapatma davası yüzünden kapalı, yazarlar çizerler. emekli paşalar tutuklu; bir diğer dava büyük bir depremle ülkeyi sarsıyor. Ekonomi çok ciddi sorunlarla karşı karşıya! Enflasyon yükselmeye başlamış, bir yıl önceye göre söylüyorum.

Yüzde 47 değil yüzde 60 alsın: Niçin bu böyle? İktidar daha çok oy almış, Türkiye'yi toparla biraz ama öyle olmadı. Nereye gidiyoruz? Tartışılmayacak kurumlar siyasetin göbeğine çekilmiş durumda. Bu iyi bir tablo değil! Bu tabloyu yaratmış olanlara siz, yüzde 47 oy değil; yüzde 60'te oy verseniz bişey değişmez. Bu insanların ülkeyi yönetemeyeceği açıkça ortadır. Ülkenin geleceğinden hepimiz kaygı duyuyoruz. İktidar bunun sorumlusu değilse kim sorumludur?

Erdoğan kaçıyor: Sen kendi hesabını vermeden, sana sorulması gereken hesabın sorulmasına izin vermeden; bir büyük suçlama kampanyası nasıl açarsın? Sen açmak için önce hesap vermelisin! Siyasal nitelikli, siyasal hedefli yargılamalar ortaya çıkmıştır. Bu tür siyasi yargılamalar, darbe dönemlerinde ortaya çıkar.

Çirkin hesaplaşma: Şimdi hepimiz Cumhuriyet ile laik Cumhuriyetle, "Türkiye bir hesaplaşma içerisine mi girdi" onu düşünüyoruz. Böyle bir hedefin çok talibi vardır. Çünkü bu bugünün davası değildir. Bu dava içinde konuçlanmış potansiyel muhalefet odakları bellidir, zaman zaman su üstünü çıkar. Bu hesaplaşmanın içinde laik Cumhuriyeti içine sindiremeyen çeşitli odak noktaları vardır.

Ergenekon Soruşturması: Bu davada vahim insan hakları ihlalleri vardır. Birisi gözaltında ölmüştür. Bir tane batıcı siyasetçinin tepkisini gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü onlar dürüst değiller!

İnternet haber



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,714 µs