En Sıcak Konular

MHP Ergenekon'a ceza istedi

22 Temmuz 2008 14:26 tsi
MHP darbe girişimleri konusunda sessiz kalırken, Genel Başkan Yardımcısı Toskay, darbe planı içinde örgüt kuranların mutlaka cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Tunca Toskay, darbe yapma planı içinde örgüt kuranların mutlaka cezalandırılması gerektiğini söyledi. Ancak bunun, kapatma davasına karşı denge olarak kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Toskay, “Ne olursa olsun yargı tarafsızlığını korumalı, hızlı davranmalı, net kararlar vermelidir.” dedi.

Antalya Genç İşadamları Derneği(ANTGİAD) geleneksel hale getirdiği 'Panoramik Gündem' toplantılarını sürdürüyor. Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tunca Toskay konuşmacı olarak katıldı. MHP İl Başkanı Aydın Yeşilyurt ve birçok partilinin katıldığı yemekli toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının açılış konuşmasını yapan ANTGİAD Başkanı Kemal Şişman bu toplantıları sürdüreceklerini bildirdi. Başkan Şişman'ın konuşmasından sonra derneğe yeni katılan üyelere MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay tarafından belge verildi.

Programın son bölümünde eski Devlet Bakanı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay, partisinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. MHP'nin vakıflar yasası, TCK 301. madde ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'ndan tam gün Kürtçe yayın konusunda MHP olarak çok ciddi karşı çıkıldığını bildirdi. Kendilerini meclisi kilitlemekle suçlayanlara karşı çıkan Toskay, partilerin demokrasiyi kilitlemek için değil, sürdürmek için var olduğunu söyledi. MHP'nin kimseyle pazarlık yapmayacağını dile getiren Toskay, gücü yetenin başbakanı da, cumhurbaşkanını da, meclis başkanını da bakanları da seçeceğini vurguladı. Bunun önüne meclisi kilitlemekle geçilemeyeceğini sözlerine ekleyen Toskay, “CHP, meclis başkanlığı seçimlerinde en fazla AK Parti ile ilgilenen, onlara destek veren parti oldu. Ama şu an Köksal Toptan'dan en fazla onlar şikayetçi, biz değil.” dedi.

Başörtüsü sorununun Türkiye'de 1968 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuyan bir öğrencinin sınıftan çıkartılması ile başladığını bildiren Toskay, o bayanın şu anki Dışişleri Bakanı'nın halası olduğunu söyledi. Başörtüsü konusunun yoğunluğunu azaltarak Türkiye'nin sorunu olmaya devam ettiğinin altını çizen Toskay, “Türkiye bu problemi çözemediği sürece bazı partiler bu sorundan rant elde etme gayreti içinde olmuşlardır. Değerli bakanların çoğunun, Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı'nın eşleri başörtülüdür. Biz onların eşlerinin ne giydiği ile değil, ülkeyi nasıl yönettikleriyle uğraşıyoruz.” şeklinde konuştu.

DEMOKRASİ YIPRANIYOR

MHP'nin üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması ile ilgili kanun değişikliklerinde net tavır aldığını söyleyen Toskay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karakola giden bir başörtülü hanım güvenlik hizmeti alabiliyor. Hastanede sağlık hizmeti alabiliyor. Yargıda hakimler kadınlara 'sen başörtülüsün' diyerek hizmet vermemezlik etmiyor. O zaman hizmet veren ve alan ayrımı yaparak sorunu çözeriz dedik ve ek 17. maddeyi değiştirmeyi teklif ettik. Ancak AK Parti bu maddenin değiştirilmesi konusunda istemsiz davrandı ve anayasadaki diğer değişiklikler de iptal edildi.”

57. hükümet zamanında parti kapatmayı zorlaştırıcı maddeler çıkarttıklarını dile getiren Genel Başkanı Yardımcısı, siyasi partilerin değil, partiyi yıpratanların önünün kesilmesinden yana olduklarını söyledi. Kapatılan partilerin yerine kurulanların arşivinin, tecrübesinin, geçmişinin kaybolduğunu ve sıfırdan başlandığını vurgulayan Toskay, bu yüzden de demokrasinin yıprandığını ifade etti. AK Parti'nin kapatılmasını değil, partiye zarar verenlerin çekilmesinden yana olduklarını sözlerine ekleyen Toskay, “Partilerin kapatılması gibi bir fiili işleyen siyasetçileri cezalandırmak gereklidir. Biz kimsenin genel başkanını, başbakanını almaya çalışmıyoruz. Ama Türkiye'nin bu süreçten zarar görmeden çıkması için yeni parti kurulmasını ve iktidardaki vekillerden, hakkında dava açılmayanların yeni partiye geçmesini teklif ettik. Kapatma kararı çıkmazsa 2 parti yeniden birleşebilir. Böylece Türkiye daha yumuşak bir şekilde yeni sürece girer. Elini vicdanına koyan tüm siyasetçiler bizim teklifimizin doğruluğunu onaylayacak.” diye konuştu.

MHP'NİN TUTUMU SON DERECE NET

Kapatma davası ve Ergenekon soruşturması üzerine de konuşan eski Bakan Toskay, “Ergenekon soruşturması ile ilgili MHP'nin tutumu son derece net. Birileri Türkiye'de darbe yapmaya niyetlenmiş, bunun için örgüt kurmuşsa yargılanmaları ve cezalandırılmaları gerekir. Ama böyle bir soruşturmayı iddianame bile olmadan milletin ensesinde kılıç gibi sallamak doğru değil. Ayrıca Ergenekon soruşturmasını, kapatma davası ile ilgili bir denge unsuru olarak görmek kabul edilemez. Yargı tarafsız olmalı, hızlı davranmalı, net kararlar vermelidir. AK Parti'nin kapatma davası ile ilgili dışarıdaki yandaşlarına baskılar yaptırıp Ergenekon'la ilgili 'Yargıya baskı yapmayın' demesi doğru bir tutum değil. Bu bir pişkinliktir. Türk siyasetinde pişkinlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Sözlerinin sonunda Türkiye ekonomisini değerlendiren Toskay, açıklanan ihracat ve ithalat rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Üniversitelerde milli gelirle ilgili doktora ve yüksek lisans yaptırılmadığını belirten Toskay, “Çünkü açıklanan bu rakamlarla ilgili bilgiler sitelere konmuyor. Bilgiler sadece basın açıklamalarından ibaret kalıyor. Geçekten bu başarılar olsa neden internetten açıkça duyurulmasın?” diye sordu.

Genel Başkan Yardımcısı son olarak yabancılara doğru satışı şu sözlerle eleştirdi: “Türkiye'nin iletişim sektörünün yarısı yabancıya gitti, kimsenin gıkı çıkmadı. Ziraat Bankası Atina'da bir şube açmak için 5 yıl uğraştı ama Yunanlar geldi, Türkiye'nin 2 bankasını satın aldı. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar yabancı sermayeye geçit verilmez.”

Toplantıya MHP İl Başkanı Aydın Yeşilyurt, Batı Akdeniz Geliştirme Vakfı Başkanı İlhami Kaplan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Orhan Tolunay'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı.

aktif haber



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs