En Sıcak Konular

Bu afiş Gökçek'i çıldırtır

22 Temmuz 2008 11:50 tsi
Bu afiş günün konusu oldu. ODTÜ'yü yıkarım diyen Gökçek'e, bir grup öğrenci öyle bir afişle yanıt verdi ki...

ODTÜ’nün binalarının kaçak olduğu iddiasının ardından gerilim büyüyor. Rektör Akbulut, “Gücü yetiyorsa yıksın” derken, Gökçek ise “Yetkim var ama kullanmayacağım” açıklaması yaptı. Öğrenciler ise bugün ‘şifreli’ pankartlarla eyleme hazırlanıyor

Başkent’te büyük yıkım gerginliği. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ODTÜ’deki binaların kaçak olduğunu ve yıkılacağını açıklamasının ardından ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut’tan dün sert bir açıklama geldi.

Akbulut, rektörlükte düzenlendiği basın toplantısında, “Sayın Gökçek, arsa pazarlığında gücünü artırmaya çalışıyor” dedi. Gökçek’in iddialarına yanıt verdi. ODTÜ arazisi üzerinde bulunan hiçbir binanın “imar yönünden eksiğinin bulunmadığını” anlatan Akbulut, “ODTÜ yerleşkesi master planı bulunması yönüyle dünyanın ilk üniversitesidir. Fakat, 2004 yılında çıkan ilgili kanunun bir boşluğundan yararlanan Sayın Gökçek, yetkiyi kendi üzerine almaya çalıştı. Bu o kadar hızlı oldu ki, şaka sandık” diye konuştu.

Akbulut, konuşmasına şöyle devam etti: “Sonra elimize söz konusu yazı geldi. Bizi korkutup, köşeye sıkıştırmak istiyor diye düşündük. Arkasından gelip, giriş kapısına mühür yazısı bırakmışlar. Kaçak olduğunu id-dia ettiği binalara ilişkin de 1 milyon 800 bin YTL’lik ceza kesilmiş.”

Akbulut şunları söyledi: “İhbar ediyorum, bekçi kulübeleri de dahil tüm binalarımız ruhsatsız. Gücü yetiyorsa gelsin ODTÜ’yü haritadan silsin. Yani 600 binanın 45’i ruhsatsız diğerleri ruhsatlı öyle mi? Durumu anlatıyoruz. Bu binaların büyük bir kısmı ilgili kanun çıkmadan önce ta 1960’lı yıllarda inşa edilmiş. Tüm bunlar bizden koparmak istediği araziyi alma çabasından ibarettir.”

Rektör ayıp ediyor
Başkan Gökçek ise dün yaptığı açıklamada, “Rektör Akbulut ayıp ediyor. ODTÜ’yü yıkma niyetim yok. Yıkma yetkim var ama bunu kullanmayacağımı söyledim. Akbulut’un CHP’den siyasete atılma niyeti var. Bunu koz olarak kullanıyor. Kaçak inşaatlar yasaya göre suç. ODTÜ’nün imar planını bundan sonra biz yapacağız” diye konuştu.

Güven-Özveri-Tecrübe İster
ODTÜ’lü öğrenciler ise bugün saat 16.00’da Gökçek’i protesto için ODTÜ Postanesi’nin önündeki kavşakta 5 dakika yere yatma eylemi yapacak. Öğrenciler, ODTÜ’yü Yıkmak Güven-Özveri-Tecrübe İster’ yazılı pankartlar hazırladı. Sloganın baş harfleri yan yana okunduğunda, ‘G.T’ sözcüğü ortaya çıkıyor. Öğrencilerin açıklamasında, “Elinde sürahi ile şov yapan Gökçek’i ve yandaşlarını, iş makineleriyle ODTÜ’ye bekliyoruz” dedi.

(Akşam)




Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs