En Sıcak Konular

MHP'li Toskay'dan Ergenekon soruşturmasına tepki!

22 Temmuz 2008 09:59 tsi
MHP'li Toskay: Ergenekon'u denge unsuru olarak kabul etmemiz mümkün değil

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Ergenekon soruşturmasının yürütülüş şeklini eleştirerek, "Bir soruşturmanın vatandaşın ensesinde çok uzun süre iddianame ortada olmadan Demokles’in kılıcı gibi sallanmasının hukuk devletiyle ilgisi yoktur" dedi.

Tunca Toskay, Antalya Genç İşadamları Derneği (ANTGİAD) tarafından düzenlenen Panoramik Gündem toplantısına katıldı.

Dedeman Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Tunca Toskay, Meclis’e girerek Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesine imkan tanıdıkları için eleştirilen MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimseyle pazarlık yapmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından başörtüsü sorununun gündeme geldiğini belirten Toskay, "Sınırlı sayıdaki üniversite öğrencisi başları örtülü olarak üniversiteye girerse laikliğin elden gideceği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de temelinden sarsılacağı istikametinde bir iddia var. MHP olarak biraz evvel söylediğimiz tabloyu da dikkate aldığımızda bu görüşe katılmıyoruz" dedi.

AK Parti ile ilgili kapatma davasında MHP’nin tavrını net bir biçimde ortaya koyduğunu ifade eden Toskay, siyasi partilerin kapatılmasını doğru bulmadıklarını anlattı.

Tunca Toskay partileri kapatmak yerine, partilerin kapatılması gibi bir sonucu doğuracak fiilleri işleyen siyasetçilerin cezalandırılması yönünde bir önerileri olduğunu söyledi.

Ergenekon soruşturmasına da değinen Toskay, soruşturmanın yürütülüş şeklini eleştirdi ve şunları söyledi:
"Bir soruşturmanın, vatandaşın ensesinde çok uzun süre iddianame ortada olmadan Demokles’in kılıcı gibi sallanmasının hukuk devletiyle ilgisi yoktur. Ergenekon soruşturmasını kapatma davasıyla ilgili bir denge unsuru olarak kullanmayı da kabul etmemiz mümkün değildir. Gecikmiş adaletin adaleti yerine getirmeyeceğini de kabul ediyoruz. Burada yargı tarafsız olmalı, hızlı davranmalı, net kararlar vermeli."

AK Parti’nin bu konudaki tutumunu "Yadırgatıcı" diye nitelendiren Toskay, şöyle devam etti:
"Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye’nin aleyhinde karar çıkartarak Türkiye ve Anayasa Mahkemesine baskı yaptırtmaya çalışacaksınız. ABD’den buraya misafirler getireceksiniz Anayasa Mahkemesine baskı yaptırtmaya çalışacaksınız, ama Ergenekon davası söz konusu olduğu zaman büyük bir pişkinlikle karşımıza geçeksiniz, diyeceksiniz ki, (Yargıya baskı yapmayın). Türk siyasi hayatı her geçen gün çok pişkin siyasetçiler görmeye başladı. Bunun derecesi, haddi de epeyi üst düzeye çıkıyor. Bu ikisi bir arada kabul edilecek şey değil."

milliyet



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,732 µs