En Sıcak Konular

Nasıl yani? Saldırı mı, kaza mı?

21 Temmuz 2008 22:32 tsi
Nasıl yani? Saldırı mı, kaza mı? Ajanslara düşen haber "Manisa'nın Ahmetli ilçe belediye binasına silahlı saldırı" şeklindeydi. Belediye, sabah meydana gelen olayı öğlen polise bildirdi. Akşam ise "bir şey yok, kaza oldu" denildi. Dahası...

Alınan bilgiye göre, belediye binasına sabah saatlerinde gelen zanlılar, binanın giriş kapısına tüfekle ateş etti. Saldırıda, binanın giriş katındaki duvar ve camlarda, küçük çaplı zarar meydana geldi.

Ölü veya yaralının olmadığı olay sonrasında iş yerine gelen belediye personelinin, cam kırıklarını temizledikten sonra öğle saatlerinde durumu polise bildirdiği öğrenildi.

Olay yerinde çalışma başlatan Ahmetli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Turgutlu İlçe Emniyet Amirliğinden olay yeri inceleme ekibi desteği aldı.

-''KARINCAYI BİLE İNCİTMEM''-

Bu arada, bir toplantı için Manisa'da bulunan Ahmetli Belediye Başkanı Cemal Sözüer, olayın duyulmasının ardından ilçeye geldi.

Sözüer, gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyetten aldığı bilgiye göre saat 03.00 sıralarında belediyeye silahlı saldırıda bulunulduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Cemal Sözüer, şunları kaydetti:

''Bu saldırıları kınıyoruz ve yapanları zavallı olarak görüyoruz. Belediye olarak hiç kimseyle sorunumuz yoktur. 25 yıldır siyasi hayatımda hiç kimseyle bir sorunum olmadı. Karıncayı bile incitmeyen biriyimdir ve herkese ekmek vermeye çalışmışımdır. Kişilere karşı her zaman barış ve güzellikten yanayım. Yapılan bu olayı kınıyorum ve inanıyorum ki faili meçhul saldırıyı düzenleyen şahıslar, emniyetimizin yaptığı çalışmalar sonrasında yakalanacaktır.''

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AKŞAM ÜZERİ GELEN AÇIKLAMA

Manisa'nın Ahmetli İlçe Belediye Başkanı Cemal Sözüer, bu sabaha karşı belediye kapısına tüfekle ateş edilmesi olayının ''kazara'' olduğunun belirlendiğini söyledi.

Sözüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne giden 2 kişinin, olayla ilgili ifade verdiğini belirterek, şunları söyledi:

''İki genç olayı polise anlatmış. Öğrendiğimize göre, gençler sabah saatlerinde belediyenin önünden geçerken, birisinin omuzundaki av tüfeği yere düşerek ateş almış. Tüfekten çıkan saçmalardan bir kaçı belediyenin kapısının camına isabet etmiş. Olay bundan ibaret. Tamamen kazara. Yani herhangi bir saldırı söz konusu değil.''

Sözüer, olaya neden olan iki kişinin emniyetteki işlemleri yapıldıktan sonra serbest bırakıldıklarını da sözlerine ekledi.

aa



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs