esrarengiz girişim | " /> esrarengiz girişim | "/>

En Sıcak Konular

Mavi Hat davasında esrarengiz girişim

21 Temmuz 2008 20:14 tsi
Mavi Hat davasında esrarengiz girişim Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın titizliği, bir sahtekarlık girişiminin önüne geçti. Kendisini ''müfettişi'' olarak tanıtan kişi yakalandı. Olayı "alelade" bir sahtekarlık olayından ayıran ise, sahte müfettişin elde etmek istediği dosyala

Alınan bilgiye göre, bugün öğleden sonra Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine gelen Reşat Yılmaz, özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği Kalemi Müdürüne kendisini ''Adalet Müfettişi'' diye tanıtarak, ''Mavi Hat'' Davası olarak adlandırılan davanın dosyasından, sanık Murat Akkaya ile ilgili tensip zaptını istedi.

Daha sonra, kalem müdürü ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır'ın makamına giden R.Y, burada da kendisini ''Diyarbakır Bölgesi Adalet Müfettişi Tolga Yıldız'' olarak tanıttı.

Rahat tavırlarıyla dikkat çeken R.Y'nin durumundan şüphelenen Hasan Şatır'ın, sicil numarasını sorması üzerine, R.Y. ''47241'' diye yanıt verdi. Sicil numaralarının 40.000'den 100.000'e geçtiğini bilen Şatır, bu cevap üzerine korumasını çağırarak, bu kişinin yanında durmasını söyledi.

Odadan ayrılarak şahıs hakkında araştırma yapan Mahkeme Başkanı Şatır, R.Y'nin ''yalan beyanda bulunduğunu ve sahte müfettiş olduğunu'' öğrendi.

Bunun üzerine, odaya geri dönen Şatır, kaçmaya çalışan R.Y'yi korumalarıyla etkisiz hale getirerek yakaladı. R.Y'nin üst aramasında, sahte hakim ve savcı kimlik kartı ele geçirildi.

Müracaat ve Suçüstü Bürosu Savcısı Halil Maçkaya'nın talimatı ile gözaltına alınan R.Y,sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

aa



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs