En Sıcak Konular

Erzurum'un golf sahası yok ama birincisi var

21 Temmuz 2008 18:38 tsi
Türkiye Golf Federasyonu Mid Amatör Şampiyonası ve Yıldızlar Ligi 4. Ayak Golf Turnuvası büyük çekişmeye oldu.

Türkiye'de golf sporunun gelişmesi ve dünyaya açılması yolunda önemli adımların atılmasına ön ayak olan Klassis Golf & Country Club hafta sonu iki önemli golf organizasyonuna ev sahipliği yaptı.
35 yaş ve üstü ünlü golfçülerin kıyasıya mücadelesine sahne olan MİD Amatör Golf Şampiyonası'nda bayanlarda Beyhan Goldman, erkeklerde ise Recep Turan Gross Birinciliği elde ederek MID Amatör Şampiyonu oldu. Türkiye Golf Federasyonu Yıldızlar Ligi'nin 4. Ayağı'nda ise turnuvaya golf sahası dahi olmayan Erzurum'dan katılan Fulya Yurt, kendi kategorisinde birinciliği elde etti.

 
Bugüne kadar uluslararası prestij turnuvalarının yanı sıra pek çok ulusal golf organizasyonunun gerçekleştirildiği Klassis Golf & Country Club, iki ayrı turnuvaya ev sahipliği yaptı. Golf dünyasının 35 yaş ve üstü tanınmış isimlerinin mücadelesine sahne olan "Mid Amatör Golf Şampiyonası" Klassis Golf'te gerçekleştirildi. Yüze yakın golfçünün sahaya çıktığı turnuvada erkekler kategorisinde Recep Turan, bayanlar kategorisinde ise Beyhan Goldman, "Türkiye Mid-Amatör Şampiyonu" oldu. Şampiyonlara kupalarını, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu verdi.

- GOLF SAHASI OLMAYAN ERZURUM'DAN BİRİNCİ ÇIKTI -

Mid Amatör Şampiyonası'nın ardından, 9-16 yaş aralığındaki gençlerin birlikte oynamalarını sağlamak, eğitmek ve turnuva atmosferine alıştırmak amacıyla düzenlenen ve altı ayaktan oluşan Türkiye Golf Federasyonu Yıldızlar Ligi'nin 4. Ayağı, Klassis Golf'te gerçekleştirildi.

Klassis Golf'ün ilk ayağına da ev sahipliği yaptığı ve Ardahan'dan İstanbul'a, Kars'tan Antalya'ya kadar ülkemizin dört bir yanından gelen genç golfçülerin karşılaştığı turnuvaya golf sahası dahi olmayan Erzurum'dan katılan Fulya Yurt, 92-94 Yıldızlar Kızlar kategorisinde birinciliği elde etti. Bu kategorinin erkekler grubunda ise Ufuk Topal birinci oldu.

Türkiye Golf Federasyonu Yıldızlar Ligi'nin 4. Ayağı'nın diğer sonuçları ise şöyle gerçekleşti;

95-97 Yıldızlar Kategorisinde erkeklerde Yılmaz Sakarya, kızlarda Damla Bilgiç. 97-99 Yıldızlar Kategorisinde erkeklerde Görkem Karakartal, kızlarda ise Yasemin Sarıboğa yaptıkları derecelerle birinciliği elde etti.

cihan



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,771 µs