şok sözler | " /> şok sözler | "/>

En Sıcak Konular

Doğu Perinçek'ten şok sözler

21 Temmuz 2008 17:13 tsi
Doğu Perinçek'ten şok sözler Yasadışı Ergenekon Örgütü’nün Zanlısı Doğu Perinçek’in, 2005 yılında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki illegal örgütlenme girişiminin arkasında olduğu ortaya çıkmıştı

Geçtiğimiz günlerde gazetelere yansıyan haberlerde, Yasadışı Ergenekon Örgütü’nün Zanlısı Doğu Perinçek’in, 2005 yılında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki illegal örgütlenme girişiminin arkasında olduğu ortaya çıkmıştı. Perinçek’in, Yenibosna’daki Cemevinde ve partisinin açtığı “karargah evlerinde” 11 subay ve 8 öğrenci ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu sivil memurlarla, gizli gizli buluştuğu gazetelere yansımıştı. Toplantılara Erzincan Balaban aşireti ve Alevi Toplumu’nun önde gelen bazı isimlerinin katılmıştı.
Yine söz konusu haberlere göre illegal faaliyet MİT tarafından tesbit edilmişti.

Samanyolu Haber Yasadışı Ergenekon Örgütü Zanlısı Doğu Perinçek’in, daha önce de Türk Silahlı Kuvvetleri içinde illegal örgütlenme faaliyetinden ötürü hakim karşısına çıkarıldığını belirledi.

Yasadışı Ergenekon Örgütü Zanlısı Doğu Perinçek 10 Aralık 1973 tarihinde “Kara Kuvvetleri Marksist-Leninist Subaylar Örgütü” davasında söz konusu örgüte “yol göstermek” suçundan yargılanmıştı. Perinçek o dönemde mahkemelerde yaptığı savunmaları, “Faşizm Halkın Mücadelesini Durduramaz!” isimiyle kitaplaştırmıştı.

Söz konusu kitaba göre Perinçek mahkemeye çıkarılınca şunları söylemiş:

Doğu Perinçek / Yasadışı Ergenekon Örgütü Zanlısı: “Biz ordudaki her türlü eşitsizliğin kalkmasını istiyoruz. Rütbe ve ünvan farklılıkları kalkmalıdır. Komutanların seçiminde askerler söz sahibi olmalıdır.” (a.g.e. syf 76 / 77)

Aynı kitapta Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hakaret eden, Yasadışı Ergenekon Örgütü Zanlısı Doğu Perinçek, “Ordu Bir Avuç Sömürücünün Emniyetini Sağlıyor (a.g.e. syf 31)” başlıklı bölümde, şu çirkin ifadeleri kullanıyor:

Doğu Perinçek / Yasadışı Ergenekon Örgütü Zanlısı: “Türkiye ordusu, hakim sınıfların hakimiyet ve baskı aracıdır. ‘İç emniyet görevi’ adı altında orduya yüklenen görev budur. Bu ‘emniyet’ milyonlarca halkın emniyeti değil, bir avuç sömürücünün emniyetidir.” (a.g.e. syf 32)

Doğu Perinçek / Yasadışı Ergenekon Örgütü Zanlısı: “ ‘Alpdoğan 73’ tatbikatında, Elazığ ve Tunceli’de napalm bombalarıyla, boşaltılmış köylere saldırılıyor. Tarlalar yakılıyor.” (a.g.e. syf. 42)

Perinçek Kıbrıs Meselesi isimli kitabında da, Rum zulmü altında ezilen Kıbrıs Türklerini kurtarmak için yapılan Kıbrıs Barış Harekatını da “işgalci, istilacı” diye tanımlamış şunları yazmıştı:

Doğu Perinçek / Yasadışı Ergenekon Örgütü Zanlısı: “Türk işgalinin devam etmesi, Yunan askerlerinin adada kalmasına da sebeb olmakta, yeni katliam ve cinayetler için gerekli ortam yaşatılmaktadır. Katliamların esas sorumlusu, Kıbrıs’ta yangınlar çıkaran iki süper devletle birlikte adadaki yabancı askerlerdir. a.g.e syf 31-32

Doğu Perinçek / Yasadışı Ergenekon Örgütü Zanlısı:“Türk işgali, emperyalist sermayedarların menfaatlerini korumak yanında, Kıbrıs’ta tamamen sömürücü ve yağmacı bir rol oynamıştır.”a.g.e. syf62

Doğu Perinçek / Yasadışı Ergenekon Örgütü Zanlısı: “Her müdahale gibi, Türkiye’nin silahlı müdahalesi de gerici bir karaktere sahipti ve bu gerçek çok kısa zamanda ortaya çıkmıştır. Türkiye, hangi bahaneyi ileri sürerse sürsün, Kıbrıs’a karşı silahlı bir saldırı ve müdahalede bulunmuştur ve bugün de askerlerini Kıbrıs’tan çekmemekle müdahaleci tutumunda ısrar etmektedir. Hiçbir silahlı müdahale, oportünistlerin iddia ettikleri gibi, ‘bağımsızlıkçı’ veya ‘özgürlükçü’ bir amaç taşımaz. Silahlı müdahale ve saldırı, daima emperyalist ve istilacı bir karakter taşır.”
a.g.e. syf 48

Geçmişinde Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında asılsız iddialar öne süren, yalanlar ortaya atan Doğu Perinçek, Yasadışı Ergenekon Örgütü Zanlısı olarak gözaltına alınanca bunun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yapılmış bir operasyon olduğu yönünde çirkin ve asılsız bir yönlendirme yapmaya çalışmıştı.

samanyolu haber



Bu haber 1,069 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,370 µs