En Sıcak Konular

PKK'nın Verdiği Zararın Maliyeti

21 Temmuz 2008 17:05 tsi
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör örgütü PKK'nın 25 seneyi aşan sürede Türkiye'ye verdiği zararın maliyetini açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 25 seneyi aşan süreden beri etnik terörün, PKK terörünün ülkeye verdiği zararın 300 milyar doların üzerinde olduğunu belirterek, GAP'ın maliyetinin ise 32 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, "DTP Genel Başkanlığına getirilen Ahmet Türk ile Emine Ayna 'Kürt sorunun çözümünde silahların bırakılması'nı ifade ettiler. Yeni bir açılım söz konusu mu?" sorusu üzerine, bundan ne kastedildiğini, altında ne olduğunu bilemeyeceğini ifade etti.

Cemil Çiçek, "Ama bu konuşmaların yapıldığı saatlerde güvenlik güçlerimiz Türkiye'nin muhtelif yerlerinde operasyon yapmaya devam ediyor. Bu konuşmadan daha 1-2 gün evvel de güvenlik güçlerimiz ve askerlerimiz şehit oldu" dedi.

Türkiye'nin her sorununun demokratik bir çerçevede, demokratik usuller içinde konuşulmasından yana olduklarını anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

"Şiddetle, cebirle insanların hayatına kastederek bir netice elde edilemeyeceğini geriye dönük yaşadığımız tecrübelerden çoktan çıkarmış olmamız lazım gelirdi. Türkiye'nin bu türlü terör olaylarıyla, eylemleriyle neleri kaybettiğini yine en iyi biz biliyoruz. Bu kayıplara en fazla muhatap olan, maruz kalan en fazla güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımızdır.

Her defasında ifade etmeye çalıştık, bunun parasal değerlendirmesini bile yapmak zordur ama telaffuz edilen rakam, 300 milyar doların üzerindedir. 25 seneyi aşan süreden beri etnik terörün, PKK terörünün ülkeye verdiği zarar 300 milyar doların üzerindedir. GAP'ın maliyeti ise 32 milyar dolar idi. Bununla mukayese ettiğinizde, Türkiye bu terör belasıyla uğraşmasaydı, başkalarının oyununa alet olmasaydı, başkalarının değirmenine su taşımasaydı, kendi insanlarının hayatına kast etmeselerdi, Türkiye 10 defa GAP'ı bitirmiş olurdu. Türkiye'nin bugün milli geliri ikiye katlanmış olurdu. O bölgede en az 3 milyon 800 bin vatandaşımız doğrudan iş bulmuş olurdu."

aa



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,245 µs